Jelena Jelic vann prestigeladdad fight: ”Jag var hungrig”

12804240_10205855069684960_621448324_n

Jelena Jelic vann prestigematchen mot Lucy Wildheart.

Malmös Jelena Jelic besegrade under helgen Stockholmstjejen Lucy Wildheart i Värend Box Open. Det var ett möte mellan två spännande boxare.

Förra gången de båda möttes vann Lucy Wildheart. Nu tog Jelic hem den prestigeladdade fighten. 

Jelena till Mr Ringside:

– Jag var hungrig och ville ha min revansch.
– Vi var tre i min viktklass (60kg) där jag fick möta Vera Karlsson i semifinal och vann med 3-0 och gick vidare till final mot Lucy Wildheart.

Hur var fighten?
– Fighten i finalen var också en solklar vinst till mig. Jag var hungrig och ville ha min revanch från sydsvenska mästerskapet där jag ’‘förlorade’’ med 2–1 mot samma person. Dock hade jag bara tränat i fyra veckor inför sydsvenska mästerskapet på grund av en operation. Men till slut fick jag nu det jag förtjänade, en vinst med 3–0. Matchen var bra och rolig, jag gillar motståndare som bara slår, det blir mer en fight än taktisk boxning. Jag respekterar damboxare som vill fightas med stil, det är snygg boxning och det har både jag och Lucy. Min taktik var att gå på min styrka som vanligt.

Skakade du henne?
– Jag vet inte men jag har en bra högerkrok. Sen vet jag inte om den träffade rätt, haha.

Gladare denna gång än efter matchen nyligen mot världsstjärnan Katie Taylor, världens bästa amatörboxare?
– Jag var inte speciellt nöjd med min prestation mot Katie Taylor, jag hann inte riktigt komma i form men jag gjorde så mycket jag kunde just då. Jag blev inte träffad hårt en enda gång under matchen och därför förlorade jag på poäng. Men matchen mot Katie Taylor stärkte mitt självförtroende, den fighten bekräftade att jag tillhör eliten.

Lucy Wildheart var av naturliga skäl inte glad efter fighten.

Hon säger till Mr Ringside:

– Jag såg fram emot att möta Jelena igen. Vi bjöd på högklassig boxning, högt fräscht tempo och allt kändes bra. Kände att jag var het på gröten. Jag var dynamisk och hade bra variation i min boxning men slutresultatet blev förlust.
– Jag är bitter …
– Skallningar är inget jag uppskattar och jag ser verkligen fram emot ett nytt möte.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.