Klassiska Hovet blir platsen för nästa Sauerlandgala

12036638_1063727373686606_4732171766129500564_nNu är det klart var nästa Sauerland-gala i Sverige ska gå. Det blir Johanneshov i Stockholm.

Lättungviktaren Erik Skoglund (24–0) (bilden) går huvudmatchen. Nyköpingsgrabben ska möta ska möta sydafrikanen Ryno Liebenberg (17–2) den 23 april.
Johanneshov har en stolt historia vad gäller proffsboxning. 1966 mötte Bosse Högberg Sandro Mazzini i sitt första EM-titelförsvar. En skoningslös fight som Högberg förlorade på tko i den 14:e ronden. Ingemar Johansson, Sonny Liston och Floyd Patterson är andra superstjärnor som har fightas på Hovet. Återstår att se om boxningsfansen i den kungliga huvudkommunen möter upp i stor skara när svensk eliten drar in på klassisk mark.

 

5 kommentarer till “Klassiska Hovet blir platsen för nästa Sauerlandgala”

 1. Mats E Johansson
  17 mars 2016 kl 19:52 #

  Hej, Kent!
  Alltid lika roligt och intressant att läsa denna sida. Jag vill inte på något sätt vara någon ”messerschmith” – eller rättare sagt besserwisser. Men en liten korrigering angående Bosse Högbergs legendariska match mot Sandro Mazzinghi som helt riktigt gick på Johanneshov 1966 – den 11 november och att Bosse förlorade på TKO efter 14 stenhårda ronder! Det var krig säger dom som var på plats. Men det var INTE något titelförsvar för Bosse som var utmanare den gången.
  Däremot var Bosse mästare när han mötte fransamannen Yolande Leveque tidigare detta år (11 februari) i sitt första titelförsvar som han hade ”ärvt” av förre mästaren Bruno Visintin som Bosse knockade i Köpenhamn på nyårsdagen 1966. Matchen mot Levegue är lika klassisk. Efter att i första ronden ha först golvar Leveque tar sig denne upp och slår in en smäll på Bosses haka som knäcker käkbenet. Bosse boxas 14 rionder till och förlorade på poäng… Bosse höll titeln i endast 41 dagar.
  Senare fram på sommaren möttes Leveque och Mazzinghi och Mazzinghi knockade fransamnnen i 12:e ronden och tog titeln…
  Fortsätt ÖS PÅ med denna eminenta sida!
  /Med vänliga jabbar
  Mats E Johansson

 2. Kent Hansson
  18 mars 2016 kl 11:17 #

  Det stämmer. Det var en EM-match, men inget titelförsvar. Man kan konstatera att boxarna på den tiden inte låg på latsidan…

 3. Mats E Johansson
  22 mars 2016 kl 15:49 #

  Så sant, Kent! Bara en kille som Bosse Högberg t.ex. gick minst en match i månaden under de första åren och matchade sedan ofta under större delen av proffskarriären. Inte konstigt kanske också att EM-titeln bytte ägare varannan månad…

 4. Jan Rödin
  24 mars 2016 kl 12:11 #

  Jag såg Högberg – Leveque i Kungliga Tennishallen och Högberg – Mazzinghi på Hovet. Minnesvärda matcher.

 5. Thomas N:
  29 mars 2016 kl 14:16 #

  Är matchlistan klar? Har kollat boxrec.com men måste väl vara fler matcher än de som står uppsatta där, eller (?)

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.