Chris Eubank Jr med i samma typ av tragedi som sin far

1991 möttes Chris Eubank och Michael Watson i en andra match. Det slutade med att Watson föll i koma. På lördagskvällen var det Chris Eubanks son, Chris junior, som var inblandad i en liknande tragedi.

Nick Blackwell, 25, har försatts i tillfällig koma efter att ha fått en hjärnblödning i samband med ltitelfajten mot Chris Eubank Jr.

Den upphaussade fajten hölls i O2 Arena i London.

Fighten fick ett tragiskt slut.

Blackwell fick inkassera flera hårda smällar mot huvudet och blev så pass allvarligt skadad att domaren tvingades avbryta matchen i den tionde ronden. 25-åringen fick syrgas inne i arenan och fördes sedan till sjukhus.

– Nick har fått en hjärnblödning och förts till sjukhus, sa Robert Smith på brittiska boxningsförbundet till BCC i går kväll.

1991 möttes Chris Eubank och Michael Watson i två klassiska fighter. Eubank vann båda. Ringdomaren stoppade den andra fighten i den 12:e och sista ronden sedan Watson fått ta emot flera hårda smällar. Watson kollapsade sen i sin ringhörna och fick föras till sjukhus där han låg i koma under 40 dagar. Han opererades sex gånger och drabbades av livslånga skador.

Eubanks poängseger vid det första mötet var omdiskuterat. Watson såg ut att vara på väg mot en revansch i returen när ringdomaren bröt i slutronden. I stället blev det Watsons sista match i karriären.

En kommentar till “Chris Eubank Jr med i samma typ av tragedi som sin far”

  1. Alexander Johnsson
    28 mars 2016 kl 19:53 #

    Bra artikel, Kent. Även sportens baksidor måste uppmärksammas ibland. Hoppas att det slutar väl för Blackwell.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.