Anna Laurell Nash klar för OS i Rio

Hon tog VM-guld redan 2001 – men boxaren, 36-åriga  Anna Laurell Nash håller fortfarande världsklass. I dag säkrade hon en OS-biljett.

När medaljdrömmen grusades  i London 2012 trodde Anna Laurell Nash att karriären var över, men med höjd åldersgräns i OS fick hon en ny chans.
Och nu är 75-kilosboxaren Ann Laurell Nash klar  för OS i Rio de Janeiro.
I OS-kvalet i turkiska Samsun kom ett nytt styrkebesked. Laurell Nash slog ungerskan Petra Szatmari med klara 3–0 i semifinalen.
– Hon vann klart, men ungerskan var tuff och Anna blev träffad en del. Men stundtals var det ”skott mot ett mål”. Vi i ringhörnan kände oss trygga, säger landslagsledaren Santiago Nieva till TT.

Just en finalplats var det som krävdes för att ta en OS-plats. I söndagens final möter Laurell Nash ryskan Jaroslava Jakusjina.
Laurell Nash tog VM-guld 2001 och 2005, och EM-guld 2004, 2005 och 2007. När hon åkte till London 2012 trodde hon att det var hennes enda chans att också ta en OS-medalj, eftersom åldersgränsen var satt till 34 år. När hon sedan blev utslagen av den då 17-åriga amerikanskan Claressa Shields i kvartsfinalen var besvikelsen stor.
Men glädjen var desto större när det 2013 beslutades att åldersgränsen för OS-boxare höjs till 40 år. 2014 gjorde hon comeback.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.