EXKLUSIVT: Mikaela om bråket med Klara: ”Stinker avundsjuka och moraltant från hennes sida”

13082124_10154079333563255_1636563232_n

Klara Svensson längst ut till höger. I det kroatiska lägret. En markering som Mikaela Laurén inte gillade. Foto: Magnus Liljegren

Mikaela Laurén har så smått börjar landa efter den snygga VM-fajten på Hovet. Men helt har hon inte släppt det som hände före, under och efter VM-matchen. Bråket med Klara Svensson fick stor uppmärksamhet.

Nu talar Mikaela Laurén ut för Mr Ringside. Helt klart är att Mikaela Laurén kommer extra taggad den dagen hon går in i samma ring som Klara Svensson.

”Det har nu gått tre dagar sen min VM match och jag borde väl egentligen sväva som lite på ett moln efter min stora framgång i ringen, då jag gjorde min bästa boxning någonsin och lyckades försvara min WBC-titel för tredje gången. Men jag har tyvärr lite svårt att njuta då det blev sån uppståndelse efter min lilla vattenkupp på invägningen och efter Klaras beteende och har redan siktet inställt på en match emot Klara.

Om jag ska vara helt ärlig så förstår jag inte hur vissa kunde ta så illa vid sig för att jag hällde lite vatten på min motståndare. Det är väl inte hela världen och tillhör boxningen och psykningen att skapa lite rubriker.

Det kallas showbiz.

Lite vatten har väl ingen dött av och tydligen så fungerade psykningen. Tror att det upprörde mer för att jag är tjej och tidigare när andra killar hjar gjort det så har dom blivit hyllade. Men i Sverige, landet lagom, får man inte sticka ut. Och jag förstår absolut inte Klaras reaktion. Det var ju ingenting emot henne personligen och om någon visar ett osportsligt beteende så är det hon som ställer sig i motståndarens ringhörna.

Vi är båda från samma land och samma stall så man gör inte så. Hon säger att jag är en dålig förebild men jag tycker att hennes beteende visar vem som är en dålig förebild. Och att säga att hon är trött på att folk slickar mitt arsle är helt obefogat. Bara avundsjuka som talar. Typiskt svensk avundsjuka. Och speciellt tjejer emellan. Varför kan inte tjejer hylla varandra istället för att klanka ner på varandra.

Det har faktiskt allmänt varit flest tjejer som varit ”haters” efter min vattengrej och jag förstår inte varför. Är folk så avundsjuka?

Jag har gjort mer för svensk boxning än vad till exempel Klara någonsin kommer att göra. Så mycket media och uppmärksamhet jag har lyckats ge svensk boxning har ingen annan lyckats med. Jag har slitit som ett djur med att utvecklas och lyckas i ringen, samtidigt som jag har arrangerat egna galor och även jobbat vid sidan om. För att få in en inkomst. Det är mer än hon har gjort.

Hon har glidit fram som på en räkmacka och fått allt serverat. Varför kan man i stället inte ”tacka”, lyfta upp och respektera nån som kämpat så hårt, lyckats bli WBC-världsmästare på senare år och vid 40 års ålder lyckas få en promotor. Näe, det stinker avundsjuka och moraltant från hennes sida.

Jag ser verkligen fram emot att möta henne i höst och visa att jag är en klart starkare och bättre boxare än hon. Mina resultat talar för sig själva då jag vunnit mina fyra senaste matcher med besked på knock innan femte ronden och Klara blir en bra uppvärmnings/träningsmatch inför returmatchen mot Cecilia Brækhus. Och vad Cecilia pratar om att jag fått två erbjudanden om att möta henne redan men tackat nej vet jag inte var hon har fått ifrån?! Jag har fått ett erbjudande i höstas, endast några veckor före matchdatum, på en alldeles för lätt vikt då dom även krävde att jag skulle väga in på matchdagen.

Samt att jag redan hade en match bokad samma datum då så det är inte konstigt att jag tackade nej. När hon ger mig ett schysst erbjudande om returmatch på riktigt kan hon komma och snacka. Jag har för övrigt stoppat både Retzke och Habazin innan rond fem och hon gick 10 ronder mot dem båda så hon borde passa sina ord och respektera mig som motståndare, som jag gör med henne!

Näe, vi får se vem som skrattar sist av både Cecilia och Klara när jag har mött dom. Jag har målet i sikte och kommer träna hårdare än någonsin för att möta de båda inom en snar framtid. Går bara och väntar på matcherbjudande och datum. Jag kommer att vara redo.

Och jag försöker alltid att vara en god förebild och visa speciellt tjejer att allt går om man bara vill, tror på sig själv och kämpar. Det är aldrig för sent.

Jag tar mig alltid tid till fans, barn, familj och vänner. Därför gör det speciellt ont att man försöker få mig att framstå som en dålig människa. Det kanske inte var världens smartaste grej att hälla vatten över min motståndare men heller inte världens hemskaste grej. Man kan inte göra allt rätt här i livet och man kan inte döma en människa för en sak utan måste även se allt bra. Men jag får väl ta ”the bad girl”-rollen. I Sverige får man inte sticka ut och vara osvensk och för kaxig men jag har och kommer alltid ha båda fötterna på jorden. Jag vet var jag har mina riktiga vänner och min familj och det är det som betyder mest för mig.”

En kommentar till “EXKLUSIVT: Mikaela om bråket med Klara: ”Stinker avundsjuka och moraltant från hennes sida””

  1. "Singel mamman"
    26 april 2016 kl 20:22 #

    Du ”äger”mikaela ja hårdträna nu å vänta in motståndarna som är fegisar å moraltanter hehe

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.