Därför tvingas Hamza Bougamza tacka nej till VM

 

12351217_10206120787870957_2096076293_nHamza Bougamza var ett stort svenskt guldkort inför VM i thaiboxning i Jönköping. Men tyvärr får vi inte se Hamza i ringen. Han är skadad och dessutom har han en proffsdebut i MMA inplanerad i nästa månad.

Hamza till Mr Ringside:

”Det blir inget VM för min del,  mycket för att träningen går ganska segt nu på grund av mitt högra knä som håller på att rehabiliteras. Skadan kom förra veckan i samband med träning och det handlar om insida av  knäet. Skadan har begränsat mig från att kunna träna stenhårt och tex springa och köra en del fyrövningar. Men nu när jag kan böja på den lite grann så tränar jag teknik och försöker köra en annan slags kondition på säck istället, då med hjälp av slag.

Jag har ju också en proffsdebut inplanerad den 4 juni i Solnahallen och det är snart en månad kvar så det är bråttom med att försöka fixa till skadan så snabbt som möjligt, så att jag kan köra på stenhårt. Denna fight som är tätt inpå VM, plus skadan, gör att jag var tvungen att tacka nej till landslaget och VM på hemmaplan. Det är verkligen synd. Och jag hoppas att jag i framtiden kan representera landslaget igen i andra sammanhang när jag är frisk.

Annars så mår jag bra psykiskt, fastän det är frustrerande att inte kunna köra fullt ut för att det ibland gör ont ibland. Och så har jag en hel del magnesium i olika slag från mmsports som ska hjälpa mig att komma tillbaka snabbare. Tack och mer av mig kommer ni se snart..!”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.