Badou Jack måste bli vinnare

Badou Jack bör koras till vinnare mot den dopade Bute. Foto: Stefan Alfelt

Badou Jack bör koras till vinnare mot den dopade Bute. Foto: Stefan Alfelt

Badou Jacks senaste motståndare Lucien Bute var alltså dopad när de möttes i Washington.

Som jag ser det kan det endast resultera i att Badou får den seger han förvägrades av märkliga domare.

På en del boxningssajter spekuleras i att WBC i stället väljer att förklara matchen utan resultat så att den i historieskrivningen aldrig ens skulle ha gått.

Det vore djupt orättvist mot Jack som förtjänade segern och borde fått alla tre domarrösterna med sig och inte som nu att två domare av grumliga skäl valde oavgjort.

I praktiken betyder inget speciellt mycket. Badou Jack är oavsett vad som bestäms fortfarande världsmästare och kommer förmodligen att sätta sin titel på spel mot James DeGale som satsar sin IBF-titel.

Hörde Badou i tv säga att han tyckte att Bute ska få böta och pengarna i så fall skulle gå till Jack men så kommer knappast WBC att agera. Däremot tycker jag att Bute bör få betala tillbaka sitt gage och det kan man mycket väl skicka vidare till Jack.

Mot att WBC väljer inget resultat talar att organisationen tidigare till och med har valt att ändra ett domslut från seger till förlust och omvänt i en match där domarna var ungefär lika skandalartat dåliga som i Washington när Badou gjorde en mycket bra match utan att få den seger han vann.

2 kommentarer till “Badou Jack måste bli vinnare”

  1. Per-Åke Persson
    28 maj 2016 kl 07:28 #

    Det är inte WBC som äger frågan om resultatet ska ändras eller inte utan Washington DC Boxing and Wrestling Commission.

  2. Alexander Johnsson
    28 maj 2016 kl 10:02 #

    Har för mig att en match vanligtvis förklaras som en ”No Contest” vid dopingfall. Orättvist kan tyckas, men för Badous del spelar det – som du säger – ingen roll alls. Huvudsaken är att titeln är kvar i svenskens händer.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.