Alexander Gustafsson tillbaka på vinnarspåret

Alexander Gustafsson har startat om i jakten på UFC:s mästartitel i lätt tungvikt. Han gjorde det i lördags mot polacken Jan Blachowicz. En fight som slutade med poängseger för The Mauler. Den svenske lätt tungviktaren kunde jublande sträcka händerna i luften efter de tre ronderna.

Gustafsson stod pall för trycket. Nu är han på segerspåret igen.

– Det är fantastiskt att vara tillbaka igen, det kändes som att jag fightades på hemmaplan, sa Gustafsson efteråt.

Under 2015 förlorade han först mot Anthony Johnson och i oktober titelmatchen mot Daniel Cormier. Seger mot Jan Blachowicz var ett måste för svensken.

I inledningsronden tog Alex emot flera tunga slag polacken. Sen bytte han taktik och satsade på nedtagning för att dominera på mattan, vilket visade sig vara mycket säkrare.
– Jag förväntade mig inte att han skulle ta ner mig, det förvånade mig verkligen. Jag trodde att det var jag som skulle försöka med att ta ner honom. Det var ett misstag i min träning. Att jag fokuserade för mycket på stående. Men han var bättre än mig. Så var det, sa Jan Blachowicz.
Ryan Bader som knockade Ilir Latifi är en tänkbar kommande motståndare i väntan på en ny titelfajt för Gustafsson.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.