Gäddan är ett jättelöfte – men för helsicke …

Adrian "Gäddan" Granat knockade Danny Williams i sin senaste match men nu sätter en handskada stopp för hans match på lördag. Foto: Stefan Alfelt

Adrian ”Gäddan” Granat har allt som krävs för att bli riktigt stor. Han behöver inte PR med fjantiga överdrifter. Foto: Stefan Alfelt

Tungviktaren Adrian ”Gäddan” Granat är en av de mest spännande boxningstalanger Sverige fått fram på många år.

Men att överdriva marknadsföringen av honom på det närmast groteska vis som hans PR-snubbe nu gör är bara fånigt.

Gäddan har allt en stor tungviktare behöver för att lyckas men hans matchning så här långt har varit snudd på pinsam.

”Sveriges två största namn i internationell proffsboxning är dels Badou Jack (världsmästare i WBC och nr 10 på Boxrec av 1225 boxare efter 23 matcher. Sveriges andra stora namn och det namn som av många internationella experter förutspås kommer bli den bästa svenska boxaren genom tiderna är Adrian Granat, 13 matcher, 13 vinster, 12 har slutat på knock-out i inledningsronderna. Så bra record har ingen svensk boxare någonsin haft och Adrian Granat har dessutom mött betydligt bättre motstånd snabbare än alla andra i Skandinavien.”

Så skriver Johan Svensson i en pressrelease från ECB inför Gäddans kommande match mot Franz Rill. Den första match där Gäddan verkligen kommer att få bekänna färg. Den första match som vi mer hederligt kan bedöma hans verkliga kapacitet efter.

Gäddan har inte mött bättre motstånd snabbare än alla andra i Skandinavien. Jag har sett flera av hans matcher och motståndet har flera gånger varit direkt uselt. Kolla den här filmen på Gäddans egen Facebooksida och döm själv. Hur många slag försöker motståndarna få iväg? https://www.facebook.com/AdrianGranatOfficial/videos/1112205272167092/

Missförstå mig nu inte. Jag tror verkligen att Gäddan är den största tungviktstalangen vi haft i Sverige sen Anders ”Lillen” Eklund, men ingen tjänar på fjantiga överdrifter som försök att sälja in någon alldeles för snabbt.

”Vinner Adrian Granat matchen mot Rill kommer han rakt in på topp 10–15 på IBFs ranking (av tusentals boxare) och kan därmed få möta Joshua i sin 15e match. Adrian Granat har visserligen gått fram i exakt samma takt som Anthony Joshua sett till antalet matcher (i sin 14e match mötte Joshua landsmannen Gary Cornish som är lägre rankad än fruktade Franz Rill), men Granat har varit ödmjuk och sagt att en match om världsmästarbältet ligger några matcher bort – kanske match 17–20.”, skrivs det i ECB:s pressrelease.

Vet inte om ödmjuk är rätta ordet. Anthony Joshua har visat att han kan vara tungviktsboxningens stora framtid. Är Gäddan ännu bättre än britten väntar oss en ny boxningsera i Sverige.

Ingenting lockar lika mycket som en tungviktare som knockar motståndare på löpande band, så visst – Adrian ”Gäddan” Granat kan bli en ny superstjärna. Han har förutsättningarna.

Och så länge han talar med nävarna behöver han inte en PR-apparat vars enda strategi är överdrifter.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.