Erica Björnestrand – en stark medaljkandidat

14580438_10211085816484336_433553086_nEM i thaiboxning den här månaden i Split innebär sannolikt ett stort blågult medaljrassel.

Igen.

I VM i Jönköping i maj blev det inte mindre än fyra VM-guld. Erica Björnestrand är en fighter som har siktet högt ställt inför EM i Kroatien. Kanske det rent av kan bli den finaste av alla medaljer. Erica har nämligen kapacitet att gå hela vägen.

2014 vann hon VM-brons och EM-silver. I årets VM var hon inte med. Konkurrensen i thaiboxningslandslaget är oerhört tuff.

Erica till Mr Ringside.

”Det är som alltid en skön känsla att ha en match inbokad. Det är det som taggar mig mest av allt i träningen, att träna för att fightas och vinna. Med tre  matcher avbokade under året ser jag än mer emot att få gå upp i ringen. Givetvis är det bara ännu roligare att det är på ett mästerskap.

I grunden är alla matcher för mig lika och mina förberedelser ser oftast, om jag själv får välja likadana ut. Man vet aldrig vem man möter i ringen när man väl står där men självklart åker jag till Kroatien med en sak i tanken, att vinna!”

Om konkurrens, den hårda för att få en landslagsplats, säger Björnestrand så här till Budokamnpsport.se
– Konkurrensen är absolut bara upplyftande. Det är häftigt att vi som är en liten nation kan vara så bra som vi är. Jag menar, det finns inte så många thaiboxare i Sverige ändå, men vi är duktiga. Jag tror att vi har stor nytta av varandras kunskaper när vi sedan kommer till mästerskap.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.