Boxningsprofilen rasar mot förbundet: ”Gör om, gör rätt”

Det jäser inom svensk amatörboxning. Santiago Nieva, fick efter åtta år som rikstränare, sparken. Till boxnings-Sveriges förvåning. Nu letar förbundet efter en ersättare till Nieva. ”Erfarenhet från boxningsidrott är meriterande men inte ett krav”, enligt förbundet. Henrik ”Hinken” Abrahamsson, tungt namn inom svensk boxning sågar här SBF: s styrelse. Hinken har satt bollen i rullning.

Pamparna i förbundet, med en oerfaren ordförande, inser inte vad de har ställt till med.  Här har vi Hinkens öppna brev till förbundsstyrelsen.

”ÖPPET BREV TILL SBFs STYRELSE
Göteborg 20161012
Henrik ”Hinken” Abrahamsson
TB GBG Team Box
National Referee and Judge

NI MÅSTE SKÄMTA??!!
Efter att på obegripliga grunder avsatt Santiago Nieva söker ni nu en ny rikstränare.
Ni går ut med en rekryteringsannons som är omöjlig att förstå. Hur har ni tänkt samt vem ni letar efter eller VARFÖR? Är det Tommy Lindströms oerfarenhet av boxning samt ovilja att komma ut och möta rörelsen som visar sig?
Eller tänkte ni bara fel?

”Du kommer att under ledning av SBFs styrelse utarbeta planer, instruktion-er och strategier på hur svensk boxning skall nå uppsatta mål samt att få ta ansvaret för genomförandet. Genom ett kontinuerligt förbättringsarbete och en dokumenterad verksamhetsutveckling kommer ditt arbete leda till att för-bättra svensk boxning när det gäller både sportens popularitet generellt sett (inkl rekryteringen av nya utövare) och det sportsliga resultat.”
”Erfarenhet från boxningsidrott är meriterande, MEN INTE ETT KRAV , då din roll inte innebär att lära ut sportens utövande till enskilda; det grundläggande boxningstränararbetet skall boxningsklubbarnas tränare göra.”
” Kunskap om coaching och mental träning är en merit, då du som central tränare måste kunna främja en god coaching och en bra mental utveckling hos svenska boxare och tränare.”
”Du skall tillsammans med SBF-styrelsens sportsligt ansvariga rekrytera och utse ansvariga tränare för dam- och herrlandslagen.”
”Du skall ansvara för administration och utveckling av landslagen och leda de utsett ansvariga för herr- och damlandslagen. Tillsammans med dem skall du ansvara för rekrytering och värdering av nya boxare till SBF-uppdrag, göra uttagningar till landslagsuppdrag samt för planering och budget för landslagen och övrig tävlings och träningsverksamhet i SBFs regi. Du kommer att under ledning av SBFs styrelse utarbeta planer, instruktion-er(?) och strategier på hur svensk boxning skall nå uppsatta mål samt att få ta ansvaret för genomförandet. Genom ett kontinuerligt förbättringsarbete och en dokumenterad verksamhetsutveckling kommer ditt arbete leda till att för-bättra(?) svensk boxning när det gäller både sportens popularitet generellt sett (inkl rekryteringen av nya utövare) och det sportsliga resultat.”

Det är ju uppenbart att ni inte vet vad ni vill ha eller, igen, tänkte ni fel!
Hur skall ni kunna ha en rikstränare som skall vara med och utse ansvariga för dam- och herrlandslag som inte har erfarenhet av boxning?
Hur skall ni kunna ha en rikstränare som ansvarar för landslagsuppdrag för boxare respektive tränare, som inte har boxningsbakgrund?
Vad skall ni i styrelsen leda om inte rikstränaren får göra sina egna val?
Hur skall en , som det verka vara vad ni söker efter, ADMINISTRATÖR eller marionett, kunna göra för att för-bättra sportens popularitet?

GÖR OM, GÖR RÄTT!! Hur skall någon inom idrotts-rörelsen n kunna ta oss på allvar efter en sådan rekrytering?!!
Mvh
HINKEN HENRIK ABRAHAMSSON
Referee and Judge
Mångårig älskare av Svensk Boxning, men nu förlorar jag snart förtroendet”.

Hinkens öppna brev till förbundsstyrelsen är en larmklocka som borde få boxnings-Sverige att vakna innan det är ten and out.

 

2 kommentarer till “Boxningsprofilen rasar mot förbundet: ”Gör om, gör rätt””

 1. Christer
  13 oktober 2016 kl 18:57 #

  Anställ en utländsk meriterad tränare för jobbet som rikstränare

  • Alexander Johnsson
   16 oktober 2016 kl 17:51 #

   En utomordentlig idé. Varför inte en brittisk sådan? Ett land med stor boxningskultur och som skördar stora framgångar inom såväl amatör- som proffsboxning.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.