Gäddan och Klara boxas på samma gala i Malmö?

 

14333618_1280601235332551_5595323098010580803_n

Om allt går enligt planerna kommer boxningsåret 2017 för svensk del öppnas med en rejäl publikfight. Den mellan Cecilia Braekhus och Klara Svensson.

Norska Bergen är det säkraste tipset för en sådan match. Men räkna inte bort Malmö, Gäddans och Klaras hemstad.

NTB citerar promoter Nisse Sauerland som säger att han bjudit fem miljoner norska kronor till Cecliia Braekhus för att möta Klara Svensson i Oslo i början av 2017.

Knockout.dk skriver: ”Sauerland citeras också med att om man inte är överens blir det purse bids 11 november.
Kommentarerna från Team Braekhus är att det är mycket lite sannolikt att Sauerland Promotion blir arrangör för matchen eller medarrangör. Det är annars planen att Braekhus ska försvara sina titlar i hemstaden Bergen i februari”.

Det mes naturliga är att den norska superstjärnan fightas på hemmaplan. Hon förtjänar att få hemmaplan. Hon är enormt stor i Norge. I höstas drog hon 10.000 åskådare när hon gick sin första match i Norge. Det ska jämföras med att Mikaela Laurén och Klara Svensson lockade under 3.000 vid matchen på Johanneshov i september.

Knockout.dk skriver: ”Och det måste påpekas att en framträdande medlem av Team Braekhus öppet beklagade att det inte blev Mikaela Laurén som blev förste utmanare. Det var Mikaela som var tilltänkt som motståndare till Braekhus 1 oktober men Sauerland hann före och satte ihop Laurén vs Svensson”.

En fight mellan First Lady och Svensson är garanterat en publiksuccé i Bergen. Möjligen skulle en match mellan de båda i Malmö, Baltiska Hallen, kunna bli en publiksuccé, då under förutsättning att Adrian ”Gäddan” Granat är med på samma gala.

Gäddans stall ECB har förklarat att man gärna vill att den svenske tungviktarens nästa match går i februari-mars i Malmö.

En Malmö-gala blir en succé om följande succé om följande lokala profiler fightas: Gäddan Granat, Klara Svensson, Sven Fornling, Simon Henriksson, Patricia Berghult och Hampus Henriksson.

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.