Malin Dahl inför titelfighten: ”Hennes stil passar mig bra”

 

15218720_10210845083984150_112958573_nFoto: EMIL SVENSSON

Malin Dahl, 27, är en fighter som inte tvekar att kasta sig in i hetluften.  Nu blickar hon fram emot att få gå sin första proffsmatch i Prag.

– Ska bli spännande, säger Malin.

Mr Ringside fick ett snack med den här duktiga tjejen inför hennes kanske största utmaning i karriären.

 

”Den 10 december går jag min första proffsmatch i K1 på galan ”Night of Masters” i Prag. Fick erbjudandet om att göra upp om WASOs världsmästartitel i -52kg efter en knapp förlust under K1 EM nu i höstas. Strävar hela tiden efter nästa utmaning genom att gå fler och tuffare matcher, så att tacka ja till ett sådant erbjudande kändes som helt rätt väg att gå.

Min motståndare, Michaela Kerlehová, deltog även hon på EM men åkte ut i kvartsfinal. Såg hennes match under EM och det är en lång tjej med bra räckvidd och som har några K1-proffsmatcher i bagaget sen tidigare. Det spelar dock ingen större roll för egen del, jag har ju själv en del erfarenhet från thaiboxningen med 13 fullkontaktsmatcher bakom mig och ser fram emot en tuff match.

Tror att hennes stil kommer passa mig bra då jag gillar att fightas explosivt och med bra fotarbete. Hon är klar hemmafavorit men jag är van vid att slå från underläge och kämpa hårt på den svenska thaiboxningsscenen där nivån på tjejerna är otroligt hög. Efter ett klubbyte till Göteborgs Muay Thai i höstas känner jag att jag utvecklat och breddat mitt game och även byggt upp en mental styrka, något som jag inte haft tidigare. Ska bli väldigt roligt att få utnyttja detta i vad som kanske är min hittills största match. Blir ju ett klassiskt möte mellan kickboxning och thaiboxning, så det blir spännande att se vem som drar det längsta strået”.

Jonathan Broberg på budokampsport.se säger så här om Malin Dahl:

”Har varit med ett tag nu och är ambitiös, tekniskt duktigt skolad och stark i klinch. Ställde upp i SM i thaiboxning i våras, i en alltför för tuff viktklass. Men vann istället SM i kickboxning och var med under EM i Prag för knappa månaden sedan och gjorde bra ifrån sig.
Har hög potential”.

På Emil Svenssons bild här ovan ser vi Malin i aktion mot Sofia Mattsson. En fight som Malin vann.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.