Anthony Yigit Europamästare efter en grym insats

Anthony Yigit är Europamästare. Den förste svenske sen Lillen Eklund för 30 år sen. Foto: Stefan Alfelt

Svensk proffsboxning fortsätter att leverera. På lördagskvällen i London blev Anthony Yigit Europamästare i superlättvikt sedan han hade besegra britten Lenny Daws. Fighten gick alla 12 ronderna, men svensken vann efter enhälligt domslut (118–110, 118–110, 116–112). Med andra ord en solklar seger. Därmed blir Yigit den förste svensk som vunnit EM-titlen – på 30 år.

Matchen gällde EBU:s vakanta titel i superlättvikt.

Yigit, med matchlistan 19 vinster och en oavgjord, är i och med det här bältet med i snacket om de riktigt stora VM-matcherna.

– Jag är väl rankad tia i WBA och runt 19 i WBC, så jag är med där uppe och klättrar. Men man ska inte ha för bråttom heller. Jag är ung, nu har vi vunnit Europabältet, men nu måste vi tänka på vad jag kan göra ännu bättre, säger Yigit till Aftonbladet efter sin grymma insats.

Yigit var aggressiv i rätt lägen och tog inte stryk. Foto: Stefan Alfelt

– Jag tycker att jag klarade mig bra i dag, jag visade att ålder och rutin inte spelar så stor roll om man verkligen vill vinna och är en skolad boxare. Nu gäller det att blicka framåt, men med små steg.

Anthony Yigit är en fantastisk boxare. Han är rörlig och teknisk. Han slår med sting och precision och han håller ett våldsamt tempo i sin boxning.

Anthony Yigit gör matcherna till en skönhetsupplevelse.

Lenny Daws är en hårdför slugger med massor av rutin. Han tog massor av slag från Yigit. Den här lördagskvällen var han chanslös mot en svensk som exploderade i vilja och skicklighet.

Nu räknar Sauerland med ett titelförsvar i Stockholm i maj. Foto: Stefan Alfelt

En kommentar till “Anthony Yigit Europamästare efter en grym insats”

 1. Magnusson
  14 februari 2017 kl 18:14 #

  Mycket gedigen insats av Yigit i det rutinerade lejonets egna håla.
  Yigit är väl den svenske boxare efter Badou Jack som numera åtnjuter den högsta världsrankingen hos Boxrec.
  Han ligger väl även topp tio hos något WB..,så han kan ju bli aktuell i en titelfight i en hyggligt snar framtid även om jag håller med Anthony att det är bäst att skynda långsamt och kanske försvara europabältet några gånger.
  Yigit är en tekniskt mycket solid boxare.Tyvärr saknar han litet punchingpower men det är ju inte absolut nödvändigt för att vinna ett världsmästarbälte.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.