Otto Wallin fightas hemma i Sundsvall: ”Vill ha bra motstånd”

Otto Wallin kan träna med ett leende på läpparna framöver. 22 april får han äntligen boxas på hemmaplan i Sundsvall. Foto: Stefan Alfelt

För tungviktaren Otto Wallin väntar den 22 april en match hemma i Sundsvall och det är något som han verkligen ser fram emot.

– Det ska bli spännande att få fightas hemma i Sundsvall. Jag vill tacka min promotor Nisse Sauerland som har gjort det här möjligt. Han tog mig som amatör och har byggt upp mig. 

Otto Wallin är obesegrad efter 17 matcher men har ändå inte fått de riktigt stora rubrikerna. Nu har han bett sin promotor om att få en tuff motståndare i Sundsvall.

– Jag vill ha bra motstånd så jag kan ta nästa steg i min karriär, säger Otto Wallin.

26-åringen har matchats  klokt och försiktigt. Men någon gång måste han testas ordentligt och varför inte när han nästa gång slåss på hemmaplan.

Sverige har två vassa tungviktare. Otto Wallin och Adrian ”Gäddan” Granat. För drygt ett år sedan utmanade Gäddan sin landsman Wallin, men intresset från Sauerland har varit svalt.

Jag ser heller ingen vits med att de båda möts i en vanlig fight. När någon av herrarna har ett EM eller VM-bälte kan vi börja diskutera en helsvensk fight.

Även Mikaela Laurén är med på matchkortet den 22 april, då ska hon ta tillbaka sin WBC-titel.

En kommentar till “Otto Wallin fightas hemma i Sundsvall: ”Vill ha bra motstånd””

  1. Magnusson
    23 februari 2017 kl 19:24 #

    Trevligt att se Wallin försöka steppa upp kvaliten på motståndet.
    Tror dock inte på någon bra framtid som heavyweight.
    Kan han inte banta ned till Cruiser istället?

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.