Kent Hansson: Den här gången är Klara en bättre boxare

Klara Svensson hoppade rep, jonglerade med apelsiner och skuggboxades på pressträningen. Med Cecilia Brælhus på första parkett som åskådare. Foto: Stefan Alfelt

Det var trash talk light när Cecilia Braekhus och Klara Svensson snackade vid den sista presskonferensen före fredagens VM-fight i Oslo. Om några timmar är det invägning och jag tror att det kommer bli en lugn historia. I morgon kväll är det sanningens ögonblick. Då är det slut med småtjafset.

Då är det allvar.

Cecilia har fem världsmästarbälte i sin ägo. Bälten som Klara från Höllviken vill roffa åt sig.

Brækhus satt med hoodhuvan uppdragen under Klaras ”träning”. Kanske ett försök till psykning. Foto: Stefan Alfelt

Klara såg sammanbiten  ut på presskonferensen och hon utstrålade stor säkerhet. Det här är hennes stora chans att bli riktigt känd och framför allt rik på sin sport.

Om Klara besegrar Cecilia Braekhus är det en storskräll som kommer ge eko i boxningsvärlden.

Jag har varit med i den här branschen ett bra tag nu. Första VM-fighten som skrivare gjorde jag sommaren 1972 då jag bevakade VM-matchen Tom Bogs–Carlos Monzon. Sen har det rullat på. Genom åren har jag sett åtskilliga boxningssensationer. Vem trodde till exempel att Mike Tyson skulle få på truten av Buster Douhlas? Knappast någon av de så kallade experterna. Men Tyson blev knockad och en av tungviktshistoriens  största skrällar var därmed ett faktum.

Det jag vet inför den här matchen är att Cecilia Braekhus är världens bästa damboxare. Hon kommer backas upp av 10.000 fans fredagkväll, plus några hundra svenskar som håller på Klara. Cecilia är världsmästare och det är naturligtvis en stor fördel i en jämn fight.

Det jag också vet är att Klara Svenssons skalle är inställd på seger.

Sauerlands pressutskick hade uppenbarligen retat upp Brækhus. Här hamnade hon i het debatt med Klaras tränare Joey Gamache som kallade norskan för både gammal och fuskare. Foto: Stefan Alfelt

… och när Gamache stod på sig slog Brækhus handen för ansiktet och sa: ”Idiot”. Foto: Stefan Alfelt

En gång tidigare har Klara Svensson varit uppe i en VM-ring. 2015 i Köpenhamn mot argentinskan Erica Anabella Farias. Då föll Klara på poäng efter att ha varit nerslagen i mitten av matchen.

Nu knappt två år senare är Klara en bättre boxare.

Om det räcker för att vinna över Cecilia Braekhus återstår att se. Jag kan inte se att en skräll ligger i luften, men därmed inte sagt jag blir överraskad om Svensson vinner.

I boxning kan allt hända. Det är charmen med den här sporten.

En kommentar till “Kent Hansson: Den här gången är Klara en bättre boxare”

  1. Magnusson
    23 februari 2017 kl 19:17 #

    Ser inte att Klara vinner denna.
    Å andra sidan såg jag inte heller att Frankie Randall skulle besegra Julio Cesar Chavez,men det hände ju onekligen.

    Det skulle vara en sensation av den magnituden för mig om Svensson vinner.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.