Segerchans för Lindberg i VM-fighten mot Hammer

I fredags fightades Klara Svensson mot Cecilia Brækhus där inte mindre än fem mästarbälten stod på spel. Svensson förlorade men stred tappert i tio ronder. I april väntar nya VM-matcher för två svenskor. Först Maria Lindberg den 1 april mot WBC- och WBO-mästaren Christina Hammer, sen den 22 april, Mikaela Laurén mot WBC-mästaren polskan Ewa Piatkowska.

Malmötjejen Maria har utan tvekan den tuffaste uppgiften framför sig. Hon måste göra sitt livs match för att ta tyskans titel. Hammer är en världsboxare och obesegrad efter 20 matcher.

Lindberg har en förlust i proffskarriären. Den kom mot just Christina Hammer (poängförlust). Nu törstar Maria efter revansch.

I mina ögon är Hammer 60–40-favorit.

Maria Lindberg har respekt för Hammer, men ingen överdriven respekt. Maria vet att hon har en segerchans. Om precis allt klaffar.

Efter första mötet i Tjeckien kallade Lindberg Hammer för ”Klammer”. Maria åsyftade tyskans stil där hon klamrar sig fast vid motståndarna.

Maria Lindberg har en månad på sig fundera över hur hon ska dyrka upp Hammers krångliga stil. I VM-matchen i Dortmund är det i skrivande stund endast WBC-titeln som står på spel. Men i proffsboxningsdjungeln kan förstås det ändras.

Maria Lindberg är verkligen värd den här chansen. Hon har kämpat genom alla år. Mot illviljan i det svenska proffsboxningsförbudet och mot andra mörka skuggor som gjort sitt bästa för att sabotera hennes proffskarriär.

Jag garanterar: Maria Lindberg kommer inte sakna bränsle den 1 april …

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.