Se Dimitrenkos kontroversiella förlust här

Alexander Dimitrenko har en fin matchlista med matcher mot klassmotståndare och bara tre förluster. Senaste förlusten är kraftigt omdiskuterad. Foto: Stefan Alfelt

Adrian ”Gäddan” Granats motståndare i kväll, Alexander Dimitrenko, har förlorat tre matcher. Två av dem mot världsklassboxare, Kubrat Pulev och senast mot nuvarande WBO-världsmästaren Joseph Parker. En märklig TKO-förlust.

Dimitrenko står med vänster knä i golvet när Parker skickar iväg en snärtig höger mot kroppen. Det är svårt att se var träffen tar, men den ser ut att landa högre än på den punkt där Dimitrenko ser ut att få fruktansvärt ont. Ryssen ligger och vrider sig länge på golvet.

Parker har bett om ursäkt för sitt regelvidriga slag men Dimitrenko lastar inte honom för förlusten. Dimitrenko anser att Parker inte kunde se att han hade ena knäet i golvet. Protesten efter matchen avslogs.

Se knocken här och döm själv.

3 kommentarer till “Se Dimitrenkos kontroversiella förlust här”

  1. Åke Sintring
    20 mars 2017 kl 18:05 #

    – Alexander Dimitrenko har en fin matchlista med matcher mot klassmotståndare.

    Så står det i bildtexten ovan.

    Den siste av den kategorin var Pulev. Det var 2012. Sedan dess har Dimitrenko gått en handfull matcher, alla utom en mot ytterligt svagt motstånd. Bland dem Gäddan Granats debutmotståndare som proffs! Som, när han mötte Granat, hade sju nederlag och en vinst, denna mot en man som bara gick den ”matchen”. Undantaget var matchen mot Parker. Kolla den ovan! Dimitrenko uppvisar dålig balans och dålig ”punch resistence”, han golvas lätt. Klassiska tecken på en boxare som inte borde kliva in i en ring mer. Matcherna mot Parker och Granat togs med stor säkerhet för att kassera in några sista gage av större storlek än han får mot C-klassarna. Mot Granat fick han in en lucky punch. I nästa match får vi se ryssens verkliga nuvarande standard. Läs diskussionen på ”mrringside”, i högerspalten, om Granats klass. Den fördes för någon månad sedan.

  2. Daniel
    24 mars 2017 kl 02:51 #

    Smått bisarrt domslut. Det är en rätt solklar diskning. Parker tittar på Dimitrenko, har gott om tid på sig att se att han knäet i mattan och bestämmer sig för att slå ändå.

    Knappast ett ”unintentional illegal blow” som hade kunnat motivera en no contest, utan detta borde varit i böckerna som en förlust för Parker.

  3. Marcus
    29 mars 2017 kl 13:21 #

    Bedrövligt domslut. Har sett fler matcher med Parker där han beter ungefär på samma sätt, beter sig lite småfult faktiskt med många låga slag etc

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.