Gustafsson slog knock – sen friade han

I januari 2015 upplevde Alexander ”The Mauler” sitt livs bittraste ögonblick då han blev knockad inför 30 000 åskådare på Tele 2 arena.

På söndagskvällen i ett fullsatt Globen fick han sin revansch då han knockade sin motståndare, brassen Glover Teixeira i den femte ronden.

Knocken var grym.

Svensken fick in tre stenhårda uppercut och avslutade med en höger som sänkte brassen. Sen landade brassen i dimmornas värld.
– Jag drog flera ”bomber” på honom, men han tog alla. Han är en stor fajter. Det var en ära att få möta honom här på hemmaplan, sa Gustafsson direkt efter UFC-fighten till Viasat.

– Men det här var en av mina bästa matcher någonsin. Det är en highlight varje gång man får kliva in på hemmaplan. Stödet från fansen … att se alla stolta svenskar på läktaren som bara skriker. Det är en otrolig känsla. Massa respekt till dem.

För ”The Mauler” väntar nu av allt att döma en match mot UFC-titeln mot vinnaren av nuvarande mästaren Daniel Cormier och comebackande Jon Jones.
Efter fighten kallade Gustafsson upp fästmön Moa, gick ner på knäa och friade  till henne och 13.000 åskådare i Globen jublade.

Gustafsson tog mikrofonen och sa:
– Jag vill be min flickvän Moa komma ner hit…
”The Mauler” friade till sin kärlek.
– Moa, jag älskar dig av hela mitt hjärta. Vill du gifta dig med mig? sa han.
Så sent som för två veckor sedan blev Alex och Moa föräldrar.
Dottern Ava föddes på fredagen den 12 maj.

Gustafsson gjorde kanske karriärens bäst fight. Han dominerade alla ronderna och det var närmast ofattbart att Teixeira stod pall för alla träffarna.

– Jag kunde inte förlora matchen och ställa frågan, jag var tvungen att vinna. Vi har ett barn nu, så det känns extra naturligt att gå vidare, säger The Mauler.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.