Årsdagen då Brixton Bomber knockade Mike Tyson

Adrian "Gäddan" Granat gjorde det Mike Tyson inte klarade. Han knockade Danny Williams. Foto: Stefan Alfelt

Den här dagen 30 juli 2004 knockade Danny ”Brixton Bomber” självaste Mike Tyson.

Det kunde man inte tro när Adrian ”Gäddan” Granat lekte med honom tio år senare i Cuxhaven.

http://www.boxingnewsonline.net/on-this-day-danny-williams-knocked-mike-tyson-out-in-four-rounds/

9 kommentarer till “Årsdagen då Brixton Bomber knockade Mike Tyson”

 1. Åke Sintring
  11 augusti 2017 kl 09:46 #

  Danny Williams mötte för sju år sedan Dereck Chisora. ”I was a shot fighter then. The only reason he didn´t knock me out in the first round was because he showed me too much respect”. Domaren bröt matchen i andra ronden. Efteråt vägrade BBBoC (brittiska förbundet) att förnya Williams´ licens. Han lyckades skaffa sig en lettisk sådan, utan att ha besökt landet. Sedan dess har han förlorat 16 gånger, bland annat mot Al Cole i Karlstad 2011 och ”Gäddan” Granat 2014. Att Williams fick boxas i Sverige, sedan hans eget förbund vägrat låta honom boxas, är ju en skandal. Att Granat ”lekte med Williams”, för att använda Alfelts ord, är ju inte så konstigt. Williams hade förlorat all timing och ”punch resistance”. Däremot är det konstigt att ingen i svenska media tagit upp fallet med ”galan” i Karlstad 2011 eller ”matchen” mot Granat 2014. Proffsboxning är svenska medias sämsta gren. I särklass. Ledande skribent (Alfelt) skroderar rent av med att han inte sätter sig in i ämnet. Han går på ”känsla” i stället för analyser. Sådana som gör det är ”patetiska fjantar”.

  • Alexander Johnsson
   19 augusti 2017 kl 11:35 #

   Långt ifrån den enda skandal som den inkompetenta Svenska Proffsboxningskommissionen ligger bakom. Frida Wallberg, någon? Robert Ludwig är FORTFARANDE läkaransvarig trots uppenbart, amatörmässigt agerande i svenskans match mot Prazak.

   Kolla gärna den här videon från Kimura.se, en intervju av den leg. sjuksköterskan David Söderlund och hans åsikter om Ludwigs agerande.

   https://www.youtube.com/watch?v=YaYeiL_CEPY&t=13s

 2. Kent Hansosn
  14 augusti 2017 kl 10:06 #

  Jag har skrivit proffsboning sedan 1972, sett 100-tals EM och VM-mstcher. Men aldrig har jag sett Sintring på någon gala. Märkligt. Man blir inte expert genom att bara studera matchlistor.

  • Åke Sintring
   16 augusti 2017 kl 17:34 #

   Även på den tiden då tidningarna publicerade frilansartexter, och jag kunde få in artiklar i t. ex. Idrottsbladet, DN, Aftonbladet och Expressen, satt jag på läktaren. Har aldrig haft ID-kort som journalist (förutom när jag skrev om Sirius´matcher på Studenternas på 60-talet, i IB). Jag har aldrig sett Hansosn (!?) eller Alfelt på läktarplats. Men visst hjälper det, Hansson, om man studerar matchlistor också. Har du verkligen aldrig försökt dig på det? Det verkar inte så.

   • Kent Hansosn
    20 augusti 2017 kl 22:18 #

    Åke. Anledningen till att du inte har sett mig och Stefan på läktarplats beror på att vi sitter vid ringside. På de bästa platserna.

  • Alexander Johnsson
   19 augusti 2017 kl 11:42 #

   Fast Sintring har en god poäng i fallet Williams. Han borde ju aldrig fått boxats på svensk mark. Tycker du verkligen att Svenska Proffsboxningskommissionen gör sitt jobb när man tillåter Williams boxas, Kent? När man tillåter Ludwig att vara kvar som läkaransvarig?

 3. Olof Bengtsson
  20 augusti 2017 kl 23:24 #

  Bra diskussion. Nu lite nyansering. Danny Williams är en slagpåse precis som 70-80 procent av alla boxare som är verksamma. De tjänar sina slantar på att gå in och möta boxare på väg upp. Alla våra svenska boxare har mött dylika slagpåsar under sina första 10-20 matcher. Kolla bara Skoglunds motståndare Volodymyr Borovskyy eller Sladko Cizics… Dessa matcher borde inte ha tillåtits.

  Det som är lite speciellt med Williams är att han en gång i tiden var bra på riktigt. Och det får herrar som Sintring (som inte kan något om boxning) att se rött.

  Det var absolut inte fel att Williams fick boxa i Karlstad (han vann väl dessutom matchen?) Skäms att klaga på svenska ProKom!

  Fight on!

  • Alexander Johnsson
   22 augusti 2017 kl 21:02 #

   Det som är lite speciellt med Williams är att British Board of Boxing drog tillbaka hans licens. I Sverige tillät man honom att boxas på lettisk(?) licens, vilket kanske inte är jätteallvarligt men… lite ansvarslöst. Det måste du väl hålla med om?

   Men Ludwig då? Fortfarande läkaransvarig trots uppenbar kompetensbrist. Hur bortförklarar man det? Med det i åtanke är det svårt att ta kommissionen på allvar. Består den bara av ett gäng polare som gillar att hänga eller? Om man verkligen brydde sig om boxarnas hälsa borde ”läkaransvarig” kastats ut med huvudet före efter Wallbergs match.

 4. Åke Sintring
  23 augusti 2017 kl 10:19 #

  BRITISH BOXING BOARD TELLS HEAVYWEIGHT DANNY WILLIAMS TO WALK AWAY BEFORE GETTING HURT (The Telegraph 31 mars 2011). Hans licens förnyas inte. Den 3 september samma år, ett halvår senare, tas Williams till Karlstad för match. ”YTTERLIGARE EN STORMATCH PÅ PROGRAMMET…DET ÄR DO OR DIE SOM GÄLLER FÖR BÄGGE BOXARNA! ”(Ur arrangörens PR-utskick 11 augusti 2011). Såväl Williams som hans motståndare Al Cole använde tiden i ringen till att utbyt kärvänliga puffar ”en match som aldrig tände till” (NWT). Jag kan ge Bengtsson mycket mer information. Han har tydligen här en lucka i sitt kunnande.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.