Maria Lindberg boxas i Spanien

Proffsboxaren Maria Lindberg, 40, från Malmö har fått klart med en ny fight. Den 29 september möter hon ryskan Inna Sagaysakovskaya, 32, i spanska Bilbao.

-Det är hemmaplan för ryskan, så det blir tufft att vinna på poäng. Men jag satsar på att slå ut henne, säger Maria Lindberg.

1 april förlorade hon VM-matchen mot Christina Hammer. Minnet från den matchen blev en knäckt näsa. Nu är Maria åter fit for fight.

Lindberg har 15-2-2. Ryskan proffsdeputerade i fjor och har fem raka vinster, Matchen går i super weltervikt (69,8 kilo).

Matchen i Bilbao gäller WBC:s silvertitel och en seger för Lindberg gör att hon kan få en ny VM-match, då mot Ewa Piatkowska.

Det är Inna Sagaydakovskayas ryske manager som arrangerar matchen i Bilbao. Den 32-åriga ryskan har fått två av sina fem matcher i Bilbao.

 

4 kommentarer till “Maria Lindberg boxas i Spanien”

 1. Åke Sintring
  20 augusti 2017 kl 12:04 #

  Varför redogör ni inte för Saraysakovskajas meritlista? Gärna inkluderande amatör- och MMA-karriärerna? Det borde vara uppgift nr 1 för en professionell boxningsskribent att ta reda på och redogöra för sådant. Hur ska annars läsarna kunna värdera matchen?

  • Stefan Alfelt
   20 augusti 2017 kl 22:20 #

   Lite märkligt att du underskattar våra läsare. Vi är inte kvar i 1970-talet längre. Mr Ringside är en specialsajt som vänder sig till intresserade och kunniga läsare som lika väl som du och jag vet hur man hittar en boxares matchlista snabbt. Därför behöver Kent och jag inte skriva ut dem, även om vi självklart studerar dem inför alla matcher vi skriver om.

 2. Åke Sintring
  21 augusti 2017 kl 09:20 #

  Du skriver ju även i en dagstidning. Läsarna av den är inte speciellt insatta i, säg, boxning. Men du har aldrig rett ut boxarkarriärer i förväg inför en match. Vad vet Aftonbladets läsare om de aktuella motståndarna till Skoglund och Lindberg? Och framför allt, i vilket stadium befinner de sig N U ? Inte för fem, tre eller två år sedan.

 3. Åke Sintring
  22 augusti 2017 kl 09:43 #

  Du underskattar dina läsare på denna sajten. De hade, som du och jag, tillgång till The Ring Record Book och Giuseppe Ballaratis Pugilato. Mitt äldsta ex. av The Ring Record Book är från 1945. Sista exet utgavs 1987. Mina upplagor av Pugilato omfattar åren 1962-1984. Så vad menar du med ” vi är inte kvar i 1970-talet längre”? Den som verkligen ville hittade ju matchlistorna för världens boxare. Men det är ju inte hela matchlistor du ska publicera. Det är en analys av dem som du ska kunna leverera. Efter alla dina år som skrivare vid ringside verkar du märkligt famlande i din roll.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.