”Jones blir ihågkommen som en fuskare”

I natt kom beskedet från USA.
UFC-stjärnan Jon Jones har på nytt åkt fast för dopning.

Egentligen är jag inte förvånad. Jones är en rufflare och hör inte hemma i sportens värld. Jag hoppas verkligen att vi har set honom i buren för sista gången.

– Det är brutalt. Ofattbart. I mitt tycke är han den bästa någonsin, det är det som gör det ännu sorgligare, sa UFC-presidenten Dana White i en kommentar.
Och efter att ha åkt fast för tredje gången riskerar Jones nu fyra års avstängning.
– Jag vill ha en förklaring. Medierna har lätt att dra i väg med saker och ting, jag vill ha mer bevis. Jag hade velat möta honom, men om han har dopat sig och alla prov bekräftar det, då får vi ta det då, säger The Mauler till Expressen.

Det har talats om en fight mellan Gustafsson och Jones den 2 december. Det blir nu inte av. Det där med The Maulers snack om att ”medierna drar iväg med saker och ting” förstår jag inte.  När det gäller Jones och hans görande behövs inga överdrifter.

Stefan Alfelt skriver bland annat så här i sin krönika i Aftonbladet: ”Troligtvis blir Jones som återfallsförbrytare avstängd i fyra år. UFC-presidenten Dana White blev så besviken förra gången Jones avslöjades som dopad, i november 2016 inför UFC 200 i Las Vegas, att han efter det inte har pratat med Jones igen. Dana White kommer inte ha några som helst problem med att släppa bilan den här gången, det är jag övertygad om. Jones har frestat organisationens tålamod alldeles för hårt de senaste åren”.

Så. Adjö Jones. Du har gjort ditt på idrottens stora scen.. Du blir ihågkommen som en grym fighter men även som en fuskare och skithög.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.