Floyd Mayweather kan tjäna fyra miljarder på ”jippofighten”

Allt går att sälja med mördande reklam. Floyd Mayweather versus Conor Mc Gregor ser på förhand ut att vara en ren jippomatch. I och för sig en gigantisk jippomatch. Men intresset för lördagens fight i Las Vegas är enormt.

Det som lite föraktfullt kallats tidernas jippofight har byggts upp till en kraftmätning mellan en av proffsboxningens största och MMA-världens största.

Jag ska erkänna att jag först var rätt så kallsinnig till fighten, tyckte den rent av var löjeväckande, men nu väcker fighten min nyfikenhet.

Den kloka delen av mig säger att boxaren, det vill säga Mayweather, vinner fighten. utan några som helst problem. Det handlar ju om ren boxning. Mc Gregor är ju en UFC- krigare och van vid att få slåss med ett bredare register.

Mayweather kommer att tjäna runt tre MILJARDER kronor. Mc Gregor  en miljard. Summor som säger något om det intresse som råder inför matchen. Hela världen törstar efter matchen.

För att sitta på en bra ringsidebiljett får man vara beredd att hosta upp 800.000 kronor.

För två och ett halvt år sen rådde det också ett superintresse för May–Pac-matchen.
Floyd Mayweather Jr mot Manny Pacquiao blev ett av idrottshistoriens absolut största enskilda event sett till pengar. Mayweather kallas, tjänade över 2,5 miljarder kronor. Pacquiao 1,3 miljarder.

Eftersom alla räknar med att pay per view-försäljningen klart kommer att överstiga rekordkvällen i maj 2015:s fyra miljoner sålda abonnemang i USA lär Mayweather tjäna runt tre miljarder natten mot söndag.
Det här slår ut allt i sportvärlden.

 

 

 

En kommentar till “Floyd Mayweather kan tjäna fyra miljarder på ”jippofighten””

  1. Mats E Johansson
    25 augusti 2017 kl 22:06 #

    Hej, Kent! Om jag fattat det hela rätt, så är detta en ren boxningsmatch! Mc Gregor går sin första proffsfight i boxning! Men vet du hur många ronder fighten ska gå i? 8 eller 10? En nybörjare startar ju egentligen på 4 ronder, men jag antar att Mc Gregors MMA-rutin ger honom dispens att köra 10 ronder direkt. Och om nu Mayweather vinner – vilket jag tror – så slår han väl Rocky Marcianos rekord på 49-0-0 (som han ju har tangerat tidigare) i samma veva? Snuskiga pengar är det verkligen också… /MVH Mats E J

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.