Grym VM-fight av Badou Jack: ”Nu ska jag äta god mat”

LAS VEGAS. Badou Jack skrev på lördagskvällen i Las Vegas svensk boxningshistoria när han blev världsmästare i sin andra viktklass.

I den femte ronden kunde svensken sträcka händerna i luften i VM-matchen mot britten Nathan Cleverly.

WBA-mästaren i lätt tungvikt Nathan Cleverly var chanslös från den första ronden. Jack visade upp hela sitt bredda register.
I femte ronden fick Badou fast motståndaren mot repen och öste iväg slag efter slag. Han vädjade till domaren att bryta men fick fortsätta en halvminut innan ringdomaren till slut gick emellan och stoppade fighten och förklara svensken som vinnare på teknisk knockout
Med VM-titeln i lätt tungvikt är Badou Jack den förste svensk som blivit mästare i två viktklasser.
– Känslorna är att äntligen är det över. Nu ska jag äta god mat och vila, men det känns skönt att skriva historia, säger Badou Jack i ett glädjerusigt omklädningsrum direkt efter sin seger.
– Jag ska fira med barbeque hemma i mitt hus med min familj och alla vänner. Sen ska jag bara slappna av. Vara med min dotter. Ta det lugnt med familjen.

Det här var förmodligen Badou Jacks bästa match i karriären. Han boxades disciplinerat och offensivt och det syntes att han trivdes i ringen.

Efter matchen konstaterades det att britten fått näsan knäckt i den tredje ronden. Ett minne från VM-duellen mot en svensk viking…

 

2 kommentarer till “Grym VM-fight av Badou Jack: ”Nu ska jag äta god mat””

 1. Magnusson
  27 augusti 2017 kl 21:25 #

  Det blir antagligen Bivol i nästa fight?
  Där tror jag att Jack förlorar.Bivol är jäkligt vass.

  • Alexander Johnsson
   4 september 2017 kl 15:29 #

   Måste kolla in Bivol lite noggrannare innan jag uttalar mig om Badous chanser, men måste bara lyfta att om man kollar 2015 och framåt innehar nog svensken en av de tuffaste matchlisterna i boxningsvärlden.

   Dirrell, Groves, Bute, DeGale och nu Cleverly! Skulle säga att Jack var den bästa supermellanviktaren i världen innan han gick över till lätt tungvikt (i all ära, det oavgjorde resultatet mot DeGale borde varit en vinst!). Otroligt imponerande! Samtidigt är det enbart Kovalev som lyckats dominera Cleverly på det sättet som Jack gjorde. En boxningslektion från början till slut.

   Vad jag vill ha sagt (innan jag kollar in Bivol) är att det ska MYCKET till innan jag räknar ut Badou. 🙂

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.