Om en okunnig krönikör på en stor tidning

Det är alltid pinsamt när okunnigheten kommer på pränt. En krönikör på en av landets största tidningar tycker att vi ska känna oss superblåsta på lördagens jättefight mellan Mayweather och Mc Conor.

Herregud, var fick Johan Croneman, krönikör på Dagens Nyheter, luft ifrån. Snälla, skona oss från amatörskriverier när det gäller proffsboxning.

Världens blickar var i natt riktade mot T-Mobile Arena i Las Vegas, där megafighten ägde rum mellan Floyd Mayweather och UFC-stjärnan Conor McGregor.

Mayweather vann på teknisk knock i den tionde ronden. Därmed tog amerikanen sin 50:e seger och blev historik.

Dagens Nyheters krönikör Johan Croneman ser hjärnspöken. Han tror på fullt allvar att matchen var uppgjord.

Han skriver:
”Floyd Mayweather var grymt passiv i tre ronder, som om de hade enats kring upplägget, och redan i fjärde boxades Conor McGregor med öppen mun. Från femte, sjätte, sjunde, och åttonde: ‘Vi ger dom lite valuta för pengarna’.”, skriver han.
”I nionde var det inte längre frågan om huruvida Floyd Mayweather skulle göra slut på McGregor, bara när det skulle ske, och i tionde fick McGregor ta emot 11-12 träffar innan domaren gick in och bröt. Efteråt var alla inblandade, inklusive McGregor superglada, supernöjda och fruktansvärt superrika.”, fortsätter han innan han avslutar.
”Och vi andra? Superblåsta, som vanligt, givetvis”.
DN-krönikören kan inget om boxning, då får man bli en desperado framför datorn. Men särskilt seriöst är det inte med den verbala sluggerfesten.  Alla boxningsexperter var före fighten överens om att Floyd Mayweather skulle vinna fighten och det hela blev precis som jag hade förväntat mig. Amerikanen hade all den boxningsskicklighet som Mc Conor saknade. Irländaren hade förvisso mycket hjärta i fighten men det räckte inte mot boxningens störste.

Om DN-krönikören känner sig blåst på konfekten beror det på att han inte visste något om det båda boxarna.

I SDS lyder rubriken. Johan Åkesson: ”En vedervärdig uppvisning av idrotten när den är som sämst”. Ha, ha. En del tyckare gör bäst i att gömma sig under täcket, så att man slipper se på ”spektaklet”.

 

 

 

2 kommentarer till “Om en okunnig krönikör på en stor tidning”

 1. Magnusson
  27 augusti 2017 kl 21:23 #

  Jag håller med DNs krönikör.
  Mayweather vs McGregor var en freakshow värdig P.T Barnum och jag hoppas att vi alla slipper dylika spektakel i framtiden.

  Att gamle Mayweather bar den kasse boxaren McGregor ett antal ronder känns logiskt.Hur duglig är egentligen irländaren i en ring.

  Han är f-n inte ens topp femtio.

 2. Kent Hansson
  15 september 2017 kl 19:42 #

  Uppenbarligen ville ”hela världen” se fighten.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.