Därför hoppar Badou Jack av som WBA-mästare

Badou Jack gjorde naturligtvis rätt som avsade sig WBA standard titeln i lätt tungvikt. Nu kan han i stället sikta in sig på en VM-match mot WBC-mästaren Adonis Stevenson. Egentligen var det tänkt att det skulle bli purse bid i morgon, måndag, för match mot WBA:s interimmästare, ryssen Dmitry Bivol. Nu blir det alltså inget av med det.

”Det var en del av överenskommelsen för att vi ens skulle få matchen mot Nathan Cleverly, att vi skulle ge upp WBA-titeln i lätt tungvikt efter match”, skriver Jacks agent Andreas Arash Naderi i ett sms till TT som citeras i svensk press.

”Vi har något mycket större att se fram emot till nästa kommande match.”

I och för sig en märklig överenskommelse. Men det är mycket som är märkvärdigt inom proffsboxningen.

Det finns miljoner skäl för svensken att välja Stevenson i stället för Bivol, en relativt okänd ryss

Bivol lär vara en tuffare motståndare Stevenson. Dessutom är Stevenson en betydligt mer känd fighter som därmed inbringar ett större gage för Badou Jack.

Nyligen kom Andre Ward med beskedet att han drar sig tillbaka från WBA:s supertitel, den tredje av WBA:s VM titlar. Alfabetssörjan är total inom WBA.

6 kommentarer till “Därför hoppar Badou Jack av som WBA-mästare”

 1. Alexander Johnsson
  26 september 2017 kl 10:32 #

  Bivol anses alltså vara en för stor risk, logiskt men tråkigt. Badou lär dock fortsätta matchas hårt, svensken har en nästan Frochiansk (finns det inte ett ord för det får man hitta på ett) matchlista. Mayweather Promotions vet vad dom gör.

  Att Andre Ward avsäger sig titeln är inte konstigt – han går ju i pension! 🙂

  • Stefan Alfelt
   26 september 2017 kl 10:57 #

   Badou Jack ser inte Bivol som en för stor risk. Ryssen är en kommersiellt ointressant motståndare. Det är därför Mayweatherstallet lämnar ifrån sig titeln, inte att ryssen skulle vara för farlig.

   • Alexander Johnsson
    27 september 2017 kl 15:28 #

    Snarare en kombination av båda. Tror de hade gjort samma sak även om Bivol gett lika mycket klirr i kassan. Mayweater Promotions anser nog att en 40-årig Stevenson är ett lättare byte än ryssen. Och vem gör inte det?

 2. Alexander Johnsson
  27 september 2017 kl 15:33 #

  Hm… i den egen artikel, Stefan, skriver du: ”En match som Badou Jack och hans stall, Mayweathers Money Team, inte är intresserad av eftersom den är för stor risk med alldeles för lite att vinna.”

  Så jag tror att vi är ganska överens. Det var inte min mening att få Jack att framstå som en fegis, om det var det du reagerade över.

 3. Alexander Johnsson
  2 oktober 2017 kl 08:21 #

  http://www.boxingscene.com/adonis-stevenson-vs-eleider-alvarez-get-pushed-2018–120997

  Det verkar alltså som att Stevenson kommer att möta Alvarez istället för Jack. En gambling som gick fel ifrån Mayweather Promotions sida? Ska bli intressant att se deras nästa drag.

  För övrigt får ni gärna godkänna kommentarerna lite snabbare, blir ju aldrig någon diskussion när det dröjer en vecka för det man skriver att publiceras.

 4. Åke Sintring
  4 oktober 2017 kl 11:25 #

  Svaren dröjer mycket längre än publiceringen av inlägg. Om de över huvud taget kommer. Ovanlig sajt det här.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.