Lindberg i titelmatch mot obesegrad ryska

På fredag är Maria Lindberg åter i ringen. I spanska Bilbao möter hon ryskan Inna Sagaydakoskaya. Matchen gäller WBC:s silvertitel.

– Jag längtar enormt att få komma upp i ringen igen, säger Maria Lindberg.

I april gick 40-åriga Maria Lindberg en stor VM-match mot tyskan Christina Hammer. Det var en fight där två titlar stod på spel, WBC och WBO.

Maria föll på poäng, men det är ingen skam att förlora mot en av världens skickligaste boxare. Nu väntar en mindre rutinerad motståndare. Ryskan har blott fem proffsmatcher på sin lista, å andra sidan har hon gjort rätt så många amatörmatcher. Ryskan är obesegrad som proffs.

– Jag bör vara en bättre boxare än ryskan, så jag hoppas det ska räcka till seger. Hon har hemmaplan, kanske det väger över till hennes fördel. Men jag får fightas så att jag inte blir bortdömd, säger Maria Lindberg som har 15–2–2. De två förlusterna har kommit mot Christina Hammer. Seger på fredag i Bilbao och Lindberg är åter med i den stora ”leken”.

5 kommentarer till “Lindberg i titelmatch mot obesegrad ryska”

 1. Åke Sintring
  25 september 2017 kl 09:36 #

  Som Magnusson skrivit på ”Mer om oss” ägnar ni stort utrymme åt kvinnliga boxare, Laurén, Brohult, Lindberg. Varför? Om ni gick efter kvalitet borde de få bara fotnoter i jämförelse med Skoglund och Jack. Maria Lindberg är till råga på allt avstängd av sitt eget förbund.

 2. Kent Hansson
  28 september 2017 kl 23:12 #

  Gå och lägg dig Sintring.

 3. Kent Hansson
  28 september 2017 kl 23:48 #

  Vem är Brohult?

 4. Magnusson
  1 oktober 2017 kl 13:21 #

  Intresset för damboxning är inte en tiondel jämfört med herrdito.
  Likadant gäller för till exempel fotboll.
  Å andra sidan,vill herrar Hansson och Alfelt skriva en massa om damboxning är det deras funeral så att säga.
  Inte många som läser med större intresse.Så ser verkligheten ut.

  • Alexander Johnsson
   3 oktober 2017 kl 09:14 #

   Tror samtliga här vet att det i princip inte existerar någon riktig konkurrens inom den professionella damboxningen. Det finns kanske i snitt 5 st tjejer per viktklass som verkligen satsar (om ens det), vilket är väldigt tråkigt. Inte konstigt att intresset är svalt, och i princip obefintligt utanför norden.

   Samtidigt, hur ska damboxningen få chansen att växa om den inte uppmärksammas av våra skribenter? Skulle inte förvåna mig om det lockades en hel del tjejer till boxningsklubbarna efter Laurén – Svensson och Svensson – Braekhus.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.