Maria spänner musklerna inför fighten i Bilbao

 

Fredag kväll ska Maria Lindberg ta sig an ryskan Inna Sagaydakoskaya. Matchen gäller WBC:s silvertitel.

Torsdag eftermiddag vägde hon in i spanska Bilbao på 69,35.  Hon var segerviss och spände musklerna.

– Det är  ett halvår sen jag senast fighgtades, så visst längtar man efter att få komma upp i ringen, säger Maria Lindberg.

Det finns de som inte gillar att vi skriver om damboxning.  Men vad dessa töntar tycker ger vi blanka fan i.

Det finns en Bror Duktig som  då och då tycker till  om proffsboxning. Märkligt nog har jag aldrig sett mannen på någon gala under mina drygt 40 år som boxningsjournalist.

Mr Ringside skriver om alla profiler. Män som kvinnor. Maria Lindberg från Malmö är en profil som är värd all uppmärksamhet.

Fredag kväll, runt 23.30, ska Lindberg ta sig an en ryska i Bilbao och det kommer bli spännande. Vinner Maria är hon på nytt aktuell för en stor VM-match.

 

 

 

3 kommentarer till “Maria spänner musklerna inför fighten i Bilbao”

 1. Åke Sintring
  2 oktober 2017 kl 16:59 #

  Mr Ringside skrev den 2 september att Erik Skoglunds match mot Callum Smith skulle ”hårdbevakas”. Ännu har inget text om matchen publicerats. Den senaste handlade om invägningen. Hårdbevakning?

  Skoglund mötte en fräsch boxare. Under ett års tid stod han som förste utmanare till Badou Jack. Detta har Mr Ringside aldrig nämnt. Inte heller att Callum Smith utgör en fjärdedel av en brödraskara, som måste höra till idrottsvärldens allra främsta, oavsett idrottsgren. Inte heller om detta har Mr Ringside nämnt något. Inte heller varför Smith bar en för den oinsatte förbryllande text på sina byxor. Mr Ringside har inte skrivit om detta heller. Inte ens gett information om hur matchen gick !! ”Hårdbevakning”, någon? Erik Skoglund presterade en av den svenska proffsboxningens främsta matcher, väl värd en uppmärksamhet i nivå med Lauréns sparring mot Brohult-som förberedelse för en match mot en boxare med fem matcher bakom sig..

 2. Stefan Alfelt
  2 oktober 2017 kl 17:43 #

  ”Ännu har inget text om matchen publicerats. Den senaste handlade om invägningen.”, skriver du. Den som legat i topp på sajten sen 17 september då?

 3. Åke Sintring
  2 oktober 2017 kl 18:25 #

  Du har rätt. Jag har väl haft otur, för jag har bara sett den eviga grejen om Otto Wallin och den med Braekhus. Men bevakningen kan trots det knappast benämnas som ”hård”. I all synnerhet som Skoglunds insats nog bör räknas in bland svensk proffsboxnings främsta. Han mötte en obesegrad, fräsch boxare, som inte ”mjukats upp” i tidigare match eller matcher. Försteutmanare i ett år till Badou Jack, upplysningsvis. ”Snygg insats” är ett understatement.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.