Anthony Yigit försvarade sin EM-titel

Det blåser härliga vindar inom svensk proffsboxning. Badou Jack firar stora triumfer i USA och här hemma lyser Anthony Yigit upp boxningshimlen. Anthony Yigit försvarade sin Europamästartitel under lördagskvällen i Solna och lovade direkt att det ska komma fler och ännu större framgångar i superlättvikt.
I tolv stenhårda ronder mot Sandor Martin visade svensken att han har just allt det som behövs för att bli Sveriges näste världsmästare.

Även om Anthony inte var helnöjd med sin insats mot spanjoren Sandor Martin vann han den tuffa fighten på et övertygande sätt.

Sandor Martin visade sig vara lite mer än en budgetversion av Yigit, som Anthony kallade sin motståndare inför matchen. En hårdslående obligatorisk utmanare som försökte ta initiativet i matchen från start och som orkade fortsätta att vara aggressiv betydligt längre än Anthony förutspått.

Nu kommer Yigits stall – Sauerland, jobba stenhårt för att svensken ska få en VM-fight. Anthony Yigit är en världsboxare och förtjänar en VM-fight.

Anthony Yigit (20-0-1, 8 KO) tog hem segern med siffrorna 117-111, 116-112, 116-112.

Matchen blev ett krig i tolv ronder.
– Jag är nöjd med insatsen men det var inte den optimala matchen. Jag skulle ha kunnat boxas mycket smartare, kommenterade Yigit efteråt.

 

 

13 kommentarer till “Anthony Yigit försvarade sin EM-titel”

 1. Magnusson
  1 oktober 2017 kl 13:18 #

  Hade själv Yigit en poäng upp efter tolv ronder.
  Martin är inte absolut världsklass,och Yigit kan inte ta de smällar han tog igår emot bättre motstånd som slår lite hårdare.Då blir det natti natti.

  Är övertygad om att Yigit gör bäst i att skynda långsamt.Gårdagens fight visade att han inte alls är redo än.

 2. Kent Hansson
  2 oktober 2017 kl 17:38 #

  Anthony var också självkritisk efter fighten. Håller med dig om att han gör bäst i att skynda långsamt mot världstoppen.

 3. Åke Sintring
  2 oktober 2017 kl 18:15 #

  Gäller samma Gäddan Granath?

 4. Alexander Johnsson
  3 oktober 2017 kl 08:56 #

  Det är inte alltid någon vacker boxning Yigit bjuder på, men rätt underhållande. Många av rallarsvingarna mot Martin hade han lika gärna kunnat telegrafera en vecka innan. Det såg ansträngt ut, och möter han en bättre boxare som får honom att missa de där svingarna ryker också balansen all världens väg. Lite synd att han också verkar sakna det där riktiga ”knock-out”-slaget, det hade behövts som en spetskompetens mot divisionens bästa.

  Men som ni bägge redan sagt, det finns tid kvar för att skynda långsamt.

 5. Åke Sintring
  4 oktober 2017 kl 11:19 #

  Kent, Jag frågade om hur du ställer dig till Gäddans matchning mot världstoppen (?) i jämförelse med Yigits. Än har inget svar inkommit. Min fråga är föranledd av diskussionen under rubriken ”Så snabbt kan Gäddan få en VM-match” i Mr Ringsides högerspalt. Skulle vara intressant om Anders Nilsson återkom i ärendet också.

 6. Kent Hansson
  4 oktober 2017 kl 15:45 #

  Gäddan har matchas klokt/försiktigt fram till matchen i Malmö mot Alexander Dimitrenko. I den fighten fick Gäddan sig en läxa. Om Gäddan vunnit mot Dimitrenko hade han varit stekhet. nu blev det inte så. Vi får väl se vad som händer här framöver.

  • Åke Sintring
   5 oktober 2017 kl 08:13 #

   Helt fel. Dimitrenko hade visserligen ett till synes imponerande facit i sin karriär, 39 segrar varav 26 på KO/TKO och bara tre förluster. Men den listan var kattguld. Det var en 8-10 år sedan Dimitrenko vunnit någon renommerande seger. Man kan ju inte, som många, hrmm, gör, bara titta på siffror. Man måste granska v i l k a en boxare mött och n ä r. Ryssen fick in en lucky punch, det är då säkert. Men han var sedan länge i skarp utförsbacke. Vinst över honom hade inte skapat en glödhet Gädda.

 7. Olof Bengtsson
  5 oktober 2017 kl 12:38 #

  Åke, nu får du ge dig. Du börjar likna ett gammalt hederligt internettroll som dyker upp i varje kommentarsfält här på mrringside och klagar på oss alla.

  Granat var inför matchen mot Dimitrenko rankad 20 på WBC, 18 på Boxrec, 20 på IBF och topp 15 i EU – och det efter 14 matcher (plus omnämnd av vissa stora internationella tidskrifter som du förmodligen inte läser eller könner till). Det är svårt att diskutera boxning med människor som tror att de kan sporten. Dimitrenko var 28 på WBC, 40 boxrec och nyss borttagen från topp 15 IBF efter en dålig match mot Parker – i matchen innan WBO-bältet. 3 förluster mot Parker, Pulev och Chambers.

  Jämför med Wallin som intressant exempel. Han låg bakom Granath i alla rakningar ända fram till april i år. Då vann han över ”stjärnan” Madras (råsopa och 180 på boxrec och helt okänd för boxningsvärlden) och Granath torska mot Dimitrenko (möjligen på väg ner men trots allt farlig enligt objektiv ranking).

  Vi kan diskutera fram och tillbaks, men nu ber jag dig Åke å forumets vägnar att hålla dig till tysktågen. På det området kan du något. När det kommer till proffsboxning är din kunskap synnerligen begränsad för att inte säga rent undermålig!

  O

 8. Per-Åke Persson
  5 oktober 2017 kl 20:34 #

  Faktum är att både Olof Bengtsson och Åke Sintring har rätt samtidigt: OB har rätt i rankingarna. Dimitrenko var så sett fortfarande ett ansett namn – och är.

  Men som alla som följt Dimitrenkos karriär vet så började han som storlöfte hos Universum, planade sedan ut betänkligt när motståndet blev tuffare – och kollapsade helt i vad som verkade vara ett fall av panikångest inför första – inställd matchkvällen – mötet med Sosnowski. Och dåliga nerver har följt honom sedan dess (och före det också). Han var t ex i stora vanskligheter mot Ivica Perkovic men vann knappt.

  Det visste säkert Granat och i början av rond ett ser det ut som om han läst Dimitrenko rätt – men så kommer de där vänsterkrokarna, Dimitrenko hittar plötsligt sig själv och resten är historia. Returmatch direkt? Livsfarligt – se Thompson vs Price II

 9. Olof Bengtsson
  5 oktober 2017 kl 20:51 #

  Ja.. När PÅP ger sig in i debatten kastar jag in handuken direkt, ty de enda som kan mäta sig med honom inom svensk boxning är just herrarna Alfelt och Hansson och såklart även Tjuren från Horred dvs Olof Johansson.

  Dessa fyra bildar tillsammans en pakt som styrt svensk boxningsrapportering i årtionden. Nåväl. Herrar som jag själv och Sintring får slåss om brödsmulorna.

  Jag ger PÅP poänget men vill bara flika in att förluster mot folk som Pulev, Parker och Chambers inte är något att skämmas för. De andra matcherna har varit stay busy fights. Återigen, vi alla vet hur det funkar.

 10. Åke Sintring
  6 oktober 2017 kl 10:02 #

  Dimitrenkos karriär vände kring 2011-2012. Dittills hade han gått fram som östeuropéer gör när de är som bäst. Men sedan? Efter mötet med Pulev i maj 2012 och före den mot Granat, gick ryssen åtta matcher. Han förlorade mot elitboxaren Parker, blev där ”manhandled” (Boxing News) trots kort match. Förutom Parker mötte han Milos Dovedan två gånger, dessutom fem andra. Dovedan kom in med 2-28-0 i andra matchen. Övriga hade 11-4-0, 8-2-0, 3-13-0,19-18-0 och 11-3-0. Janjanins 11-4 minskar något i värde när man upptäcker att ingen seger noterats mot en plusboxare. Inte en enda seger mot en boxare som vunnit mer än han förlorat! Liknande med Csalas´ 8-2. De noterades mot boxare med 6-2 (och 6-1, två matcher mot samme man), 15-14, 51-20, 3-13, 1-3, 1-0 och 5-83-3. Kurtagics (11-3) vinster kom mot 5-6, 1-1-1, debut, 8-0, 0-51, 2-40, 3-72-3, 0-1, 8-27-1 och 1-24. Kent Hansson hade hoppats på en match mot Joshua (för Granat) i våras. Hade Gäddan bara slagit Dimitrenko hade Granat varit ”stekhet”, skriver Hansson. Tänk jag tror inte det. Till Olsson: tack för dina omdömen.Jag tar dem för vad de är värda. Exakt så.

 11. Stefan Alfelt
  6 oktober 2017 kl 12:13 #

  Jo, Åke. Gäddan hade varit het om han slagit Dimitrenko. Jag träffade Joshuas promotor Eddie Hearn i Brooklyn innan matchen i Malmö hade boxats. Hearn hade full koll på och trodde stenhårt på Gäddan. Och det var inte av artighetsskäl för att jag var svensk.
  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/08G86/superpromotorn-tror-pa-gaddan

 12. Magnusson
  20 oktober 2017 kl 19:38 #

  Visst hade Gäddan varit het om han besegrat den potentielle föredettingen Dimitrenko.Intet nytt under solen därvidlag när det kommer specifikt till tungviktsklassen.

  Vill dock påpeka att den diskussionen känns ointressant nu.Det är alltid nästa match som gäller i en aktiv karriär och självklart befinner sig Gäddan i helt annan situation nu.Personligen så tycker jag att han blev grymt exposerad i Dimitrenkoförlusten.Jag fick tyvärr Lillen Eklund på näthinnan i fighten emot Terrible Tim..och då har jag alltid gillat Gäddan,liksom Lillen före honom.

  Granath hade varit tvungen att ha solid käke för att nå världstoppen,hans teknik överlag räcker inte till.Det hjälper inte att han onekligen har knockoutpower när klassigare motstånd hittar hem först.
  Det blir som mot Dimitrenko,liksom det blev för Lillen emot Witherspoon.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.