Drömmen krossad men Mikaela behöver inte skämmas

Mikaela Laurén fick se sin dröm krossas mot världsmästaren Cecilia Brækhus, men hon behöver inte skämmas över sin insats.

Hon stred tappert fram till slutet av den sjätte ronden då ringdomaren stoppade matchen. Laurén gav Cecilia en rejäl match i de fyra första ronderna. I den femte satte norskan in en högre växel och då hade Laurén svårt att hänga med. I den sjätte  punkterade världsmästarinnan från Bergen VM-fighten. En höger-vänster-kombination sänkte Laurén till canvasen.

Hon kom upp men bara bara för att åka på flera tunga slag och ringdomaren bröt matchen.

Det är alltid bittert att förlora en stor match. Men man kan förlora på många sätt. Mikaela Laurén gick all in direkt och visade inte Brækhus någon överdriven respekt.

Jag kan inte se hur Mikaela skulle ha kunnat haft en annorlunda taktik. Tror nog att det var en av Cecilias tuffaste VM-matcher. Mikaelas våldsamma offensiv i början av fighten tvingades norskan att plocka fram den bästa boxningen.

Men det är bara att konstatera: Cecilia Brækhus är verkligen damboxningens first lady.

Det blev således ingen revansch för Mikaela för förlusten 2010 i Rostock men sannolikt kommer hon fortsätta sin proffskarriär.

Men det är en tung väg tillbaka…

4 kommentarer till “Drömmen krossad men Mikaela behöver inte skämmas”

 1. Åke Sintring
  22 oktober 2017 kl 15:14 #

  Jag kan inte minnas någon idrottsman, vars personlighet dissats så grundligt av sina svenska konkurrenter och av svenska journalister som just Cecilia Braekhus. Är hon verkligen så illa omtyckt? Hon bejublades i alla händelser starkt av den stora norska klacken efter en match jag såg i Köpenhamn för något år sedan. Och jag tyckte hon visade klass hos Skavlan och i en presskonferens på nätet. Men även där har jag uppfattat andra omdömen. Det skulle vara intressant att ta del av en norsk syn på den här frågan.

 2. Magnusson
  22 oktober 2017 kl 20:01 #

  Verkar som om disktrasan skall vridas ur en sista gång då Lauren uppenbarligen vill ha retur emot Svensson.
  Jag tror att hon överskattar det eventuella intresse som finns för denna matchup i repris.

 3. Kent Hansson
  23 oktober 2017 kl 20:19 #

  Jag tycker att både jag och Stefan har hyllat denna boxningselegant. I Expressen och Aftonbladet. För Cecilia är verkligen First Lady. Hon gjorde kanske ingen jättesucce hos Skavlan, där satt hon mest och skrattade hysteriskt.

 4. Åke Sintring
  24 oktober 2017 kl 17:52 #

  Både Laurén och Braekhus kunde lägga ut texten hos Skavlan. Det var två vältaliga kvinnor. Braekhus skrattade en del, mycket riktigt, men inte var det hysteriska skratt! Vi måtte tolka det ordet helt olika. Var och en kan se programmet på datorn och bedöma själv. I sak hade för övrigt Braekhus rätt på alla punkter. Det vet vi ju nu. Facit finns.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.