Klara och Mikaela ska inte utmana varandra

Mikaela Laurén stortrivs i rampljuset och med alla vänner och släkt omkring sig. Hon kommer att satsa vidare, men det är inte Klara Svensson som ska vara hennes måltavla. Foto: Stefan Alfelt

Returmatch mellan Klara Svensson och Mikaela Laurén eller kanske rentav Klara mot suveräna Cecilia Brækhus igen?

Jag tror tyvärr inte på någon av matcherna.

Mikaela slängde ur sig att hon gärna vill ”spöa skiten ur Klara” efter sin förlust mot Brækhus i Norge och i Expressens uppföljning svarar Klara att hon tar matchen ”runt hörnet eller i ett fullsatt Globen”, därför att hon gillar att slåss.

Tjejerna är suveräna på att marknadsföra sin sport och det är därför som vi som jobbar för kvällstidningarna ser att Klara och Mikaela före, under och efter deras matcher genererar många fler klick än storys med många andra stora idrottsstjärnor.

Fylla Globen kan vi glömma. Trash talket inför Mikaelas och Klaras hatmatch var suveränt i sitt upplägg och gav matchen mer förhandsreklam än något annat svenskt idrottsevenemang frånsett herrarnas stora fotbollslandskamper fått under 2000-talet.

Ändå kom färre än 2 000 åskådare till Hovet.

Hur många som såg matchen på tv vet vi inte eftersom Viasat inte släpper sina tittarsiffror men vad vi vet är att intresset på Aftonbladets och Expressens nät var enormt.

Från att vara intresserad till att gå och köpa biljett för att titta på ett evenemang live är sen länge inte samma sak frånsett för UFC-galor som med sin nyfrälsta publik är en hit så fort de lanserats.

Klara Svensson gjorde ett bra försök mot Cecilia Brækhus, precis som Mikaela Laurén gjorde. Nu bör båda hitta andra att utmana. Foto: Stefan Alfelt

Så vem skulle tjäna på de här returmatcherna – förutom självklart Klara och Mikaela?

Kanske Viasat, lite grand.

Sauerland, som är bådas promotor? Nej, knappast.

Klara Svenssons satsning på att träna på Kuba är spännande. En tydlig vilja att försöka ta ytterligare ett steg i sin utveckling.

Mikaela Laurén är en träningsnarkoman som vet att hon närmar sig slutet av sin karriär och som så gärna vill få ut det mesta av tiden som återstår.

Jag tror att både Klara och Mikaela kan få stora matcher de närmaste åren. Damboxningens topp är inte stor och båda är bland de absolut bästa i världen i sina viktklasser.

Fast hur spännande det än vore med returer är det nog inte varandra eller Cecilia Brækhus de först och främst ska utmana.

4 kommentarer till “Klara och Mikaela ska inte utmana varandra”

 1. Alexander Johnsson
  25 oktober 2017 kl 09:31 #

  Förstår inte riktigt resonemanget. Skulle det finnas andra mer lukrativa fajter för Lauren och Svensson? Annars känns det väl självklart att de försöker smida medans järnet är varmt.

  • Stefan Alfelt
   25 oktober 2017 kl 10:38 #

   Ska Klara och Mikaela mötas igen blir det en match som bara kan snackas upp med nya hårda ordväxlingar, men jag tror inte att folk vill ha en repris på förra matchens trash talk. Brækhus kommer inte att ge någon av dem en returmatch, hon siktar på USA-marknaden. Bättre för Klara och Mikaela att jaga titlar i sina riktiga viktklasser.

 2. Åke Sintring
  25 oktober 2017 kl 11:08 #

  Trash talk borde tas bort från dagordningen. Trots att det är ett arv från den store Ali. Inslaget av trashfria zoner ökar. Exempelvis kring Erik Skoglund och Badou Jack. Det hedrar dessa boxare.

 3. Christoffer
  25 oktober 2017 kl 12:24 #

  Med tanke på att Klara inte gjorde en speciellt ”bra”match mot Cecilia Brækhus Och med tanke på allt som hände innan matchen med hennes tränare osv. Tycker jag iaf att en returmatch hade suttit på sin plats.. Klara är bra mycket bättre än vad hon presterade då..

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.