Otto Wallin utmanar ”Gäddan” som välkomnar en het tungviktsmatch

Otto Wallin versus Adrian ”Gäddan” Granat, en verklighet 2018? Visst kan det se lovande ut med ett sådant möte, men det är tveksamt om matchen blir av redan nästa år. Tidigare var Gäddan den som högg mest på en svenskfight, nu är det Otto som snackar. Gäddan ligger av förklarliga skäl lågt efter KO-förlusten i mars i Malmö. Nu ska han först komma på banan med en seger den 22 december i Hamburg.

Här nedan mejlet från Sauerland, Otto Wallins stall.  Ingen tvekan om att Otto pyser av självförtroende. Just nu är Sundsvallsboxaren i New York på ett långt läger.

”Wallin and Granat in line for huge heavyweight showdown: Is Granat ready to accept the challenge or is he running scared?

Swedish rivals Otto Wallin (18–0, 12 KOs) and Adrian Granat (14–1, 13 KOs) could meet for the European Union title early next year. The 26 year-old heavyweights are ranked top two in the latest European Union ratings and are now in line to fight for the vacant title.

Wallin, the current WBA Continental Champion from Sundsvall, has already accepted his position as number one challenger for the EU belt, and has implored Granat, from Malmo, who is number two in the rankings, to do the same.

If Granat accepts, it would set up a huge showdown between the domestic foes, and a chance for fans to see who is the number one heavyweight in Sweden.

– I’ve accepted my position to fight for the EU title, and now, it’s time for Granat to do the same,” said Wallin. “This would be a massive fight for Swedish boxing. I think we owe it to the fans to see who the best heavyweight in Sweden is.

– This is a fight I’ve wanted for a long time. Granat has always been talking bad about me and has said that this is an easy fight for him. Now, let’s see if he’s the man he says he is, and if he can back up his words. I’m ready to help him find out.

– Is he ready to accept the challenge or is he running scared?

Wallin’s promoter Nisse Sauerland believes this fight could be one of the biggest in Swedish boxing history and says he hopes Granat will accept.

– This has the potential to be one of the biggest domestic fights in in Swedish boxing history, said Sauerland.

– Bigger than Armand Krajnc and Paolo Roberto. There is something special about heavyweight boxing, something that can capture the imagination of the public like no other weight division. Here, we have two young, hungry heavyweights vying for the number one spot. This is a fight fans want to see. Otto has already accepted, so now, it’s up to Adrian.”

Gäddan har redan svarat på Ottos utspel:

– Jag välkomnar Ottos utmaning. Det är en match jag velat ha länge. En match som är mycket bra för svensk boxning. För egen del har jag dock tunnelseende just nu mot den 22 december och min nästa match i Hamburg – en match jag måste vinna för att matchen mot Wallin ska gå i lås. Failure is not an option, säger Adrian Granat i ett pressmeddelande från hans stall ECB.

Om Granat vinner sin kvalmatch den 22 december kommer presskonferens att hållas snarast därefter, lovar ECB.

3 kommentarer till “Otto Wallin utmanar ”Gäddan” som välkomnar en het tungviktsmatch”

 1. Åke Sintring
  10 november 2017 kl 09:34 #

  Det hade varit bra om Hansson kommenterat promotorfirmans utläggning. Exempelvis informerat om att EU-titeln inte är lika med EBU-titeln (den som Ingemar Johansson på sin tid hade). EU-titeln är på en lägre nivå. En boxningsjournalists uppgift borde bland allt annat vara att för sina läsare reda ut det organisatoriska kaoset inom den minst sagt spretiga proffsboxningen.

  • Stefan Alfelt
   10 november 2017 kl 18:59 #

   Finns ingen anledning att kommentera i vad som är en text av nyhetskaraktär. Att EU-titeln inte är lika med EBU-titeln kan vi nog förutsätta att våra läsare vet.

 2. Kent Hansson
  11 november 2017 kl 06:10 #

  Herr Sintring, underskatta inte våra läsare.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.