Han kan bli en tuff utmaning för Badou Jack

Sergeij Kovalev är världsmästare igen i lätt tungvikt. Efter sina två förluster mot Andre Ward kom han tillbaka med en mycket övertygande seger morgonen mot söndag i New York. Foto. Skärmdump HBO

Sergeij Kovalev visade att han fortfarande gör skäl för sitt smeknamn Krusher när han krossade Vyacheslav Shabranskyy i Madison Square Gardens Theater.

Ringdomaren bröt matchen efter 2.36 i andra ronden när tränaren Manny Robles precis gått upp för trappan med handduken i handen för att kasta in den och ge upp den ojämna matchen. Då hade Shabranskyy redan åkt i golvet tre gånger och var på väg ner för en fjärde gång.

Kovalev blev med segern världsmästare för WBO. Före förlusterna mot Ward höll han VM-titlarna för WBO, IBF och WBA (supertiteln).

Badou Jack har nu ett riktigt tufft gäng att utmana i sin jakt på de intressanta bältena i viktklassen lätt tungvikt.

Utöver Kovalev, som har matchlistan 31–2–1, 29 KO, är Artur Beterbiev mästare för IBF, Dmitry Bivol för WBA och Adonis Stevenson för WBC. Det är dessa fyra som Badou siktar in sig på med Stevenson som prioriterat mål ett.

Beterbiev, 12–0–0, 12 KO, är en knockoutmaskin som blommat ut ganska sent. Farlig men fortfarande inte jätterutinerad.

Bivol, 12–0–0, 10 KO, är med sina 28 år yngst i gänget. Många hyllar honom och anser honom som en väldigt tuff motståndare. Har inte visat upp sig mot någon av de allra bästa men vann titeln Badou Jack avsade sig från och har dessutom försvarat den en gång redan.

Stevenson, 29–1–0, 24 KO,  har en imponerande matchlista men 40-åringen med smeknamnet Superman anklagas ofta för att ha duckat de svåraste utmaningarna. Har prestigebältet som Badou Jack helst av allt vill ha.

Stevenson och Kovalev är de mest kittlande matcherna för Badou Jack. Stentuffa fighter, men så ska det vara när man tagit sig upp till den nivå som Badou Jack är på nu. Uppe i den absoluta världstoppen med sikte på att bli den bäste, den som plockar hem alla de viktiga bältena.

Här kan du se high lights från Kovalevs utklassning natten mot söndag i New York.

 

5 kommentarer till “Han kan bli en tuff utmaning för Badou Jack”

 1. Åke Sintring
  28 november 2017 kl 17:50 #

  Kalle och Nisse,

  Stevenson – Javisst. T.o.m. Andre Ward, om han fortsätter. Men undvik Kovalev!

 2. Tim Flodgren
  28 november 2017 kl 18:51 #

  Ha! Nu tog vi dig på bar gärning Herr Sintring. Badou Jack har ju inte Sauerland Bros som promotor. Utan han är med Mayweather Promotions. Ward har gått i pension. Kovalev är grym liksom Stevensson. Men Jack kan ta dem alla. Han är den största svenska boxaren – hans matcher sedan vinsten mot Direll är ett starkt bevis för detta.

  /En förståsigpåare

 3. Åke Sintring
  29 november 2017 kl 15:21 #

  ”En förståsigpåare”, som verkar heta Flodgren, håller Badou Jack för att vara den främste svenska boxaren genom tiderna. Varför försökte du dölja dig bakom signatur, Tim? Jag menar att Ingemar har större meriter, än så länge. Han slog en dittills obesegrad Eddie Machen på KO, därefter Floyd Patterson, som var världsmästare och bara poängbesegrats, och det knappt, av Joey Maxim. På den tiden fanns bara en världsmästare. Ingemar hade sånär vunnit i den tredje matchen mot Floyd, vilket ofta glöms bort. Badou Jack har mött boxare, som varit märkta av hårda matcher mot den formidable Carl Froch (Groves och Bute) och Nathan Cleverly, som sedan länge varit på väg neråt. Badous främsta merit är den oavgjorda matchen mot James De Gale. Badou bör slå Stevenson, som är ”over the hill”, men måste akta sig för att gå in i en ring mot Kovalev. Skulle han möta, och slå ryssen är jag beredd att ompröva min åsikt om Ingemar vs Badou.

 4. Tim Flodgren
  29 november 2017 kl 18:16 #

  Väl talat! Herr Sintring.

 5. Kent Hansson
  1 januari 2018 kl 17:00 #

  I min värld är Ingo fortfarande the Greatest. Önska er ett fint 2018.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.