Anthony Yigit försvarade sin EM-titel

Anthony Yigit försvarade på lördagskvällen EBU-titel superlättvikt mot Joe Hughes i Leicester. Efter 12 ronders effektiv boxning stod svensken som klar vinnare på på poäng. Domarna hade siffrorna 119–109, 118–110 och 118–112. Men britten gav ändå Yigit bra motstånd under hela fighten.

Anthony fortsätter att leverera i ringen. Åter igen fick vi se en ny toppmatch av honom. Han visade upp hela sitt breda register av teknik och slagvillighet. Efter Badou Jack rankar vi Anthony Yigit som den främste svenske proffsboxaren.

”Yigits femte rond är något av det svettigaste jag har sett. Skurar av slag från alla möjliga håll. Fötter som dansade undan och sen studsade tillbaka till attackläge. Det var en boxning man inte kan orka utföra mer än en rond då och då, skriver kollega Stefan Alfelt i sin Aftonbladet-krönika. Jag instämmer till hundra procent. Anthony Yigit tar boxningen till en väldigt hög nivå.
Anthony Yigit har byggt upp sig till en världsboxare. Han är nu han är färdig för de riktigt stora matcherna och därmed också de riktigt stora pengarna som ska ge honom lön för allt det slit han lagt ner i sin satsning.
2018 blir ett nytt spännande boxningsår med svenskar inblandade.  Kanske med en VM-match redan i januari för Badou Jack mot WBC-mästaren Adonis Stevenson i lätt tungvikt. Stevenson håller på att köpa ut sig från sitt obligatoriska försvar mot Eleider Alvarez för att kunna gå för honom en kommersiellt intressantare match.

Vad som händer nu beror på vad hans stall Sauerland kan förhandla fram till honom. Som Alfelt skriver i sin AB-krönika:  ”Troligast är antingen en VM-match eller att nästa upplaga av World Boxing Super Series kommer att innehålla antingen superlättvikt eller lättvikt som Anthony funderar på att gå ner till. Pengarna bestämmer. Det är dags för Anthony Yigit att casha in.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.