Det här kan bli 2018 års mest spektakulära boxningsfajt

Shannon Briggs och Mr Ringside-Stefan. Knockoutkungen kan skapa 2018 års mest spektakulära boxningsmatch. Foto: Anson Wainwright, The Ring

Det lär inte bli årets bästa boxningsmatch. Kanske bör den rentav aldrig bli av. Men den kan bli 2018 års mest spektakulära fajt.

Tyson Fury i en comeback vs Shannon Briggs.

Brittisk boxningspress älskar redan matchen. Enligt Briggs ska de två slåss någon gång i april och då är det bara att böja sig för marknaden och inse vilket intresse den kommer att skapa.

Tyson Fury har brottats med demoner och drogproblem sen han sensationellt besegrade Vladimir Klytjko 28 november 2015 och plockade hem mästarbältena för IBF, IBO, WBA (supertiteln) och WBO. Fortfarande är han alldeles för fet men han är vid gott mod och tränar hårt i gymmet för en comeback samtidigt som han lägger ut filmer på sig själv där han dansar loss så att fläsket gungar eller rappar hånfullt om promotorn Eddie Hearn som dissar en fajt mot superstjärnan Anthony Joshua.

Fury är showbusiness.

Det är Shannon Briggs också.

Tillsammans kan de skapa hysteri i England trots att matchen på alla sätt och vis är tveksam.

Shannon Briggs har precis kommit tillbaka efter en dopningsavstängning (för högt testosteronvärde), drogmissbruk och mentala problem under sin påtvingade uppehållsperiod. Han har inte gått match sen maj 2016 och sex år tidigare fick han ta emot 171 så kallade power punches från Vitalij Klytjko, men stod tiden ut. Briggs kollapsade efteråt på toaletten i omklädningsrummet innan han hamnade på sjukhus för en längre tids behandling.

Efter den matchen har Briggs jagat efter en ny stormatch med allehanda upptåg för att provocera framförallt Vladimir Klytjko, men nu riktar han in sig på en ny väg. En match mot Fury blir hur galen som helst. Framförallt inför fajten men förmodligen även under den. Man kan ha sportsliga invändningar mot den men vinnaren kommer definitivt att vara med i bilden när det kommer till höstens riktigt stora tungviktsmatcher.

– Jag knockar Tyson i första ronden, lovar Briggs.

En kaxighet man inte kan nonchalera.

46 år gammal har The Cannon en knockoutprocent på 73. Han har matchraden 60 vunna, 6 förluster, 1 oavgjord och 1 utan resultat. Av segrarna har hela 53 kommit på KO.

Tyson Fury säger att han är beredd att möta vem som helst, när som helst. Han vet att han är bäst i världen fortfarande, men risktagandet att gå upp i ringen mot en knockoutmaskin som Briggs efter två års uppehåll är enormt även om man har matchraden 25–0–0 (18 KO).

Briggs vet att hans slagkraft är närmast omöjlig att stå emot när han träffar rätt. Tyson Fury bör veta det också men vad The Gypsy King vet verkar inte vara det samma som det han bryr sig om.

– Jag har fått avbryta min sparring. Det blev för mycket blod. Jag skickade sparringpartners till sjukhuset hela tiden, säger Shannon om sin nuvarande form.

Fury svarar med mer dans.

Än så länge trash talkar de två inte varandra men blir matchen verkligen av lär ingen kunna undgå förspelet.

Mr Ringside-Kent tillsammans med Tyson Fury som funderar på en riktigt tuff comeback. Foto: Privat

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.