Visst är Skoglunds titel värd något

Erik Skoglund var på väg mot sitt livs största matcher när den fruktansvärda skadan kom. Foto: Stefan Alfelt
Skoglund-sida

Erik Skoglunds titel gör honom inte till världens ende världsmästare men den tar honom en bit på vägen. Foto: Stefan Alfelt

Efter segern över Luke Blackledge har jag sett en hel del hånfulla kommentarer om värdet i den titel som Erik vann. Visst kan man tycka det är för mycket att få kallas världsmästare för att man boxas hem en ungdomstitel i ett av alla dessa förbund som finns, men jag ser inte så på boxningens titelhysteri.

Kan man bara se bort från värdeladdningen som det ligger i ordet världsmästare, som ju antyder att det handlar om en enda som ska vara absolut bäst, inser man att det egentligen handlar om ett sorts kvalificeringssystem. Visserligen har vi alla åsikter om hur bra boxare är eller inte är, men de flesta som följer sporten hyggligt kan ganska enkelt räkna upp vilka tre-fyra i varje viktklass som verkligen är de bästa i världen. Oavsett vilka titlar de bär.

Vikten i Skoglunds titel var uppmärksamheten han fick när han besegrade en annan av Europas mer lovande unga boxare. Det gav Erik välbehövlig respekt och innebär att han inte kommer att behöva gå matcher lika frekvent som han gått tidigare. Sauerland kan öka takten i jakten på en stor titel och man kan göra det genom att välja mer meriterade motståndare, men alltså med färre matcher per år.

Eriks nästa match blir i Århus, Danmark, 15 juni. Motståndare TBA, det vill säga to be announced, meddelas senare.

Att Erik är en jättetalang är ingen tvekan om. Titta på den här videon från hans första sju matcher och kolla hur rutinerat och varierat han agerar i ringen trots sin ringa ålder. Erik blir 22 i maj.

En kommentar till “Visst är Skoglunds titel värd något”

  1. 26 april 2013 kl 23:12 #

    Strålande idé att starta Mr Ringside! Två kunniga veteraner (nåja). Har faktiskt saknat en bra kampsortblogg. Lycka till.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.