Haye mot mannen han inte kände till

David-Haye-och-jag

David Haye till vänster på bilden. Artikelförfattaren Alfelt till höger. Foto: Kent Hansson

David Haye möter Manuel Charr i Manchester 29:e juni. En stor tungviktsmatch som kommer att offentliggöras på en presskonferens 1:e maj på Manchester Arena.

Charr har sedan snart ett år tillbaka försökt att få till stånd just den här matchen och därför blev det lite parodiskt på natten mot 15:e juli förra året på Upton Park i London.

Haye hade någon timme tidigare fullständigt boxat ut pratkvarnen Dereck Chisora när en mörk man i lång rock ställde sig upp metern bredvid mig på den nattliga presskonferensen.

– Jag ska först slå ut Klitjko, sedan kommer jag efter dig, ropade mannen till Haye.

Haye såg nästan lite rädd ut, det kunde ju vara en beväpnad galning som tagit sig in, men blev ganska snabbt sitt vanliga leende jag.

– Håller du inte käften snart ska jag nita dig här och nu, sa en storvuxen fotograf till mannen i rocken som malde på om hur han skulle bli den förste arabiske världsmästaren (vilket han inte skulle ha blivit) och om hur han skulle krossa Klitjko med mera med mera..

Mannen var alltså Manuel Charr. Det var på väg att urarta totalt när Haye löste situationen med sin charm och allt slutade med leenden och löften som då inte var värda ett smack.

Charr fick sin match mot Vitalij Klitjko men förlorade i Moskva i september förra året på ett uppslaget ögonbryn i fjärde ronden. Ett domslut som Kölnbaserade Charr inte alls var nöjd med.

Efter förlusten har den Libanonfödde tungviktaren, som kallas Diamond Boy, vunnit två matcher – över Konstantin Airich och Yakup Saglam. Och nu kan Haye inte längre säga nej eftersom The Hayemaker behöver kvalificerande prestationer för att kunna få till en match mot Vitalij Klitjko.

Haye har redan förlorat mot Wladimir i en enormt upphaussad fajt som nästan helt byggdes upp av Davids förmåga att provocera. För Klitjkostallet är Haye en drömmotståndare. Man vet att han kommer att fixa enorm förhandspublicitet och man vet att han är lite för liten för att bli ett verkligt hot.

Charr har lovat att skänka hälften av sitt gage för Hayematchen till fredsaktiviteter i det av inbördeskrig plågade Syrien.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.