Lindberg tillbaka i vardagen

Maria Lindbergs VM-match 30 mars mot Tori Nelson gick som bekant åt pipan. Men fajtern från Winning i Malmö är inte den som ger sig i första taget.

– Jag bröt ihop för första gången under min karriär när jag fick beskedet att matchen blev inställd. Tänk själv att få beskedet i omklädningsrummet, bara nån kvart innan matchen ska gå igång. Det var ett chockbesked. Helt sanslöst.

WIBA-mästaren Lindberg är nu tillbaka i träningsvardagen.

Hon försöker lägga det trista som hände i USA bakom sig och ändå inte.

– Jag har kontakt med både promotorn för galan, Cassandra White, och Washingtons prokommision. Jag hoppas att allt ska lösa sig till slut och att jag får återvända till USA, för trots allt är det där borta som jag vill boxas.

– Det fanns inte på kartan att VM-matchen den 30 mars skulle bli inställd. Jag hade fått alla försäkringar att alla papper var i sin ordning, men det är bara konstatera att Washingtons prokommission inte hade gjort jobbet.

Lindberg är som  bekant förbjuden att boxas i Sverige på grund av en skada hon ådrog sig 1999 i samband med en match i Finland.

Nu hoppas hon att alla hinder snart ska vara borta i USA.

– Washingtons prokommission ska ha fått alla papper, så jag hoppas att jag snart får klartecken för att möta Tori Nelson. Jag brinner fortfarande för boxningen, säger Maria Lindberg.

Jag ställer frågan: är det inte dags att köra igång en ny karriär, inom MMA?

Maria Lindberg skrattar och säger:

– Jag har fått frågan förut, men så länge som jag brinner för boxningen kör jag på.

 

 

 

En kommentar till “Lindberg tillbaka i vardagen”

  1. Dennis Johansson
    2 maj 2013 kl 20:24 #

    Om det är en skada som stoppar henne från boxning i Sverige kommer hon troligen inte få en godkänd licens att gå MMA matcher på svensk mark heller.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.