Om en grym penningkarusell

I kväll placerar jag mig framför tv:n för att se VM-matchen Vladimir Klitjko mot italienaren Fransesco Pianeta.

Det är Klitjkos tre VM-bälten, WBA, IBF och WBO som står på spel.

Om jag ska vara ärlig känns det inte så upphetsande.

För jag vet ungefär hur matchen kommer gestalta sig. En överförsiktig och tråkig Klitjko kommer försvara sina titlar.

– Jag är säker på att Pianeta kommer ha en taktik, men det som Mike Tyson en gång sa: ”alla har en taktik tills det blir träffade”, säger Klitjko till Fightnews.

Italienaren Pianeta är obesegrad, men räcker inte till mot den ukrainske världsmästaren. Matchen i Mannheim sänds i Tv 10 med start klockan 23.00.

Klockan 05.00 kör TV 10 igång sändningarna från VM-galan i Las Vegas. Superstjärnan, 36-årige världsmästaren Floyd Mayweather Jr, möter Robert Guerrero om WBC.s velterviktstitel.

Mayweather är den bäst betalde i idrottsvärlden. Nyligen tecknade han ett nytt tv-avtal (med Showtime/CBS) som över sex matcher kan inbringa hisnande 1,2 miljarder kronor.

Naturligtvis försvarar Mayweather sin titel i morgon bitti.

– Om man tittar på den exponering Mayweather genererar vårt tv-bolag, den spänning och kvalitativt innehåll som det medför, är han värd vartenda öre, säger  Stephen Espinoza på Showtime  Sports.

Svenske Badou Jack går match i nattens gala mot Michael Gbenga från Ghana. Gbenga har 16 segrar och 7 förluster men är tuff och kan bli en hård nöt för obesegrade Badou att knäcka.

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.