Jag vill se Klara mot norska storstjärnan

Frida Wallberg mot norskan Cecilia Braekhus?

En sån fight hade onekligen varit kittlande.

Men jag hade egentligen hellre sett Klara Svensson versus Cecilia Braekhus.

14 juni möter Frida Wallberg Diana Prazak om WBC-titeln i super fjädervikt.

Jag läser i Aftonbladet att Cecilia Braekhus, som är i Stockholm för att se på hockey, utmanar vår svenska världsmästare.

– Jag hoppas hon vinner, då kan hon möta mig, säger den norska boxningsstjärnan till Aftonbladet.

Spekulationer är en viktig ingrediens i proffsboxning.

Frida Wallberg och Cecilia Braekhus är två säljande namn.

Men Frida går i superfjäder och Cecilia håller till i welter.

Jag kan tänka mig en annan svenska som skulle ha en betydligt större chans att göra sig gällande mot Cecilia Braekhus och det är Klara Svensson.

Höllvikentjejen – numera bosatt i Malmö – går i lätt weltervikt och har allt som krävs för att göra en grym fight mot norskan.

Klara har vunnit alla sina åtta matcher i proffsringen. Hon har utvecklats mycket under de två senaste åren. Hon har blivit starkare, snabbare och mer aggressiv.

Jag var på plats i Rostock 2010 och såg när Cecilia Braekhus fullkomligt krossade Mikaela Laurén (ko i den sjunde ronden), men svenskan var vid den tidpunkten relativt färsk som proffs.

Klara ställer sig inte avvisande till en match mot Braekhus, men först ska hon försvara WBC-silverbältet i augusti i Rumänien.

Svensson mot Braekhus i Malmö arena hade varit något och då hade jag varit beredd att satsa en slant på svenskan. Cecilia har gjort en fantastisk proffskarriär. Hon håller tre titlar, WBA, WBO och WBC. Hon är obesegrad efter 22 matcher. Men jag tycker inte hon har imponerat så där våldsamt i de senaste matcherna.

Kanske är norskan på väg mot det farligaste som kan infinna sig för en elitidrottare: mättnad. Jag kan försäkra er att Klara Svensson fortfarande är rejält hungrig…

 

 

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.