Stabila landskampsinsatser av Simon och Hampus

Armand Krajnc adept, Simon Henriksson, gjorde en rejäl viljeinsats i landskampen i Vaggeryd mot Englands Scott Fitzgerald (69-kilosklassen) men föll knappt på poäng (0-3).

– Det kändes ändå bra.Engelsmannen är duktig, han har en offensiv stil. Den stora kampen var om mitten i ringen. Det blev en hel del infighting. Han var huvudet kortare och hade fördel av det.

Det var din landskampsdebut. Hur var det med nerverna före matchen?

– Det var en ny känsla som infann sig före matchen. Jag boxades ju inte bara för mig själv. Jag representerade ju Sverige. Det kändes stort.

För Flyingegrabben Hampus Henriksson – som numera har Göteborg som klubbadress – blev det seger i 81-kilosklassen med 2-1 mot Ricky Crotty.

– Jag boxades stabilt och utnyttjade min snabbhet. Jag träffade honom från både distans och infighting. I den andra ronden träffade jag honom med en vänsterkrok och han vacklade till.Men han klarade ut det hela.

När Hampus Henriksson startade sin match låg Sverige under med 2-3. Sverige vann till slut landskampen mot England med 5-4.

Armand Krajnc:

– Den här landskampsdebuten och insatsen där, ger Simon ännu mer motivation att köra på. Han vet att han kan hävda sig bra mot de bästa.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.