Skador och sjukdomar – ett trist inslag

Pingst kallas ofta för hänryckningens tid.

Det är nu som naturen är som vackrast.

Det är vid den här tiden som vi snackar om hur härlig sommaren ska bli.

Jag vaknade som jag somnade i går kväll, men halsont och huvudvärk. Ingen powerwalk i dag. Får koncentrera mig nu på morgonen på att vara med när en av de unga bänkpressarna ska förbereda sig inför sin första tävling.

Sjukdom och skador är idrottarens största gissel.

En elitidrottare kan förbereda sig i år för ett stort mästerskap och så när den stora dagen infinner sig hopar sig de mörka molnen i form av skada och sjukdom.

I fotboll och de andra lagidrotterna går det att ersätta en sjuk och skadad spelare.

Så funkar det inte inom kampsporterna.

Jag har genom åren sett många boxare gå upp i ringen rejält sjuka.

I proffsboxning står ohyggligt stora pengar på spel vid en titelmatch och då vill det till något riktigt allvarligt för att ställa in en gala.

Häromdagen tvingades Marcus Öberg hoppa av den stora MMA-galan i Malmö på grund av en allvarlig knäskada och så gick den MMA-debuten om intet. Vad som nu väntar Öberg är en lång rehabperiod.

Själv har jag vid ett tillfälle fått se ett stort mästerskap blåsa förbi. 2006 var allt bokat och klart för mitt deltagande vid VM-bänkpressen i Florida. Jag var i grym form, hade gjort 190 kilo på träning, men två månader före mästerskapet slets en bröstmuskel av. Så spolierades den drömmen.

Mr Ringside önskar er alla en riktigt fin fredag. Om några timmar kommer ett  gäng löften inom boxningen att inta min hemkommun.

Extra kul att dessa härliga fighters möts av ett soligt och skönt Höllviken.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.