Olycklig pajkastning

 

Robert-Nordman

Robert Nordman, New Sweden, en av de starka viljorna i svensk proffsboxning. Foto: Stefan Alfelt

Michaela Lauréns VM-match blir alltså inte av 1 juni. Hela galan på Cirkus ställs in.

Därför att en förmatch inte får flyttas fram från 14 juni till ett två veckor tidigare datum.

Den formella riktigheten i proffsboxningskommissionens nej har jag ingen anledning att betvivla, däremot är pajkastningen mellan New Swedens Robert Nordman och kommissionens Olof Johansson olycklig för svensk proffsboxning totalt sett.

IBF kommer att ha synpunkter på att hela galan ställs in för att förmatchen mellan Michael Obin och Benjamin Kalinovic inte får boxas 1 juni. Anledningen är att matchen var klar och godkänd till galan med Frida Wallbergs titelmatch 14 juni innan Robert Nordman erbjöd Obin att i stället gå matchen i Cirkus och fick ett personligt kontrakt med den svenske lätte mellanviktaren.

När Nordman anklagar Johansson för såväl maktfullkomlighet som hotfullhet och Olof svarar med att det är patetiska anledningar till att ställa in en gala men samtidigt erkänner att han varit onödigt brysk i diskussionerna är det inget överraskande. Jag känner båda som väldigt starka personligheter med brinn för boxningen men kanske utan full förståelse för andras åsikter i alla lägen.

Det här känns som en onödig konflikt och möjligtvis en flykt från ett arrangemang som såg ut att komma att kosta väldigt mycket mer än det  kunde generera intäkter tillbaka. Oavsett vilket är IBF naturligtvis irriterat och för varje bakslag som svensk proffsboxning visar upp offentligt försvåras vår återkomst till den riktiga stora boxningsvärlden där ute.

Plus att det såklart är väldigt tråkigt för Michaela som laddat så hårt för matchen mot Jennifer Retzke. Förhoppningsvis blir den av vid ett senare tillfälle och då förhoppningsvis i Sverige.

En kommentar till “Olycklig pajkastning”

  1. 19 maj 2013 kl 12:48 #

    Nordman har en viss förmåga att klanta till det.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.