Då jag fick matcherbjudande i Thailand

I januari 2000 var jag för andra gången i Hua Hin. En förmiddag träffade jag en svensk kille på stranden som berättade att han  skulle gå en thaiboxningsmatch.

Mina öron fladdrade naturligtvis.

Tyvärr minns jag inte hans namn. Men han kom från Småland och hans pappa jobbade i Bangkok. Killen, som var i 20-årsåldern, sa att han hade tränat en del boxning hemma, men att han aldrig hade gått en thaiboxningsmatch.

Jag följde med killen till galan. Han hade match nummer tre.

Svensken hade noll i thaiteknik, men gott om dynamit i nävarna och i den andra ronden låg hans motståndare utslagen på canvasen.

Snacka om superdebut.

Efter matchen satte jag mig ner i baren för att ta en pilsner. Då dök det upp en man som frågade var jag kom ifrån.  Jag pekade på den svenske knockoutkungen som precis hade gjort livet surt för sin motståndare.

– Aha, du också från Sverige.

Mannen mönstrade mig upp och ner och så sa han:

– Do you want to have a fight next week?

Jag trodde han skämtade så jag sa: ”how much”?

1.000 kronor skulle jag få för fighten.

Jag förklarade för mannen att jag tyvärr inte kunde ställa upp på grund av att jag var för gammal, över 50 år.

– Det spelar ingen roll, sa mannen och skrattade. Du är tänkt som ersättare till en skadad boxare och ska ändå inte ha nån chans. Dessutom ser du vältränad ut.

Jag tackade för erbjudandet, förklarade att jag tyvärr inte kunde ställa upp eftersom jag skulle åka hem till Sverige dagarna före galan.

Men jag måste tillstå att jag var rätt så smickrad över erbjudandet…

 

 

 

2 kommentarer till “Då jag fick matcherbjudande i Thailand”

  1. 20 maj 2013 kl 16:19 #

    Rätt ofta som västerlänningar går upp i thaiboxningen på tisdagar och fredagar. Oftast är dom panka och alkisar , får 500 bath för att förlora. Ibland surnar dom till och vinner (ganska enkelt), men då får dom både bookmakers och promotorn efter sig. Du hade säkert kunnat göra en hacka (trots att du varken är pank eller alkis)

  2. 20 maj 2013 kl 16:36 #

    He, he. Jag du bör ju veta, Torsten.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.