Stor svensk boxningshelg

Vi har en stor svensk boxningshelg framför oss.

Den klart största matchen är Frida Wallbergs VM-fajt på fredag i Stockholm.

På lördag går Erik Skoglund, Anthony Yigit och Otto Wallin  upp ringen i danska Århus. Samma kväll som Klara Svensson boxas i Hattersheim.

Frida Wallberg har förberett sig minutiöst inför sitt titelförsvar mot Diana Prazak på Waterfront i Stockholm. Frida sätter sitt WBC-bälte i super fjädervikt på spel men är fast besluten om att behålla det. Därför har hon legat på två träningsläger i Norge och i Spanien, vilket betytt totalt cirka 180 timmars träning och sammanlagt 100 ronders sparring. Mestadels mot killar för att få ännu mer hårdhet i sitt eget agerande.

Jag har följt Frida sedan hon inledde sin proffskarriär i Stall Palle och är väldigt imponerad av hennes utveckling. Framförallt efter det fem år långa uppehållet, 2004–2009, då en ryggskada såg ut att sätta stopp för hennes karriär. Frida blev mamma under den tiden och blev så småningom av med sina ryggproblem.

Efter comebacken har hon tveklöst klivit fram som Sveriges bäste damboxare genom tiderna. Enda konkurrenten än så länge skulle kunna vara Maria Lindberg men hon får ju inte boxas i Sverige och flera andra länder vilket resulterat i alldeles för få matcher.

Prazak är en tuff motståndare men Frida har visat att hon inte bara är en tekniskt välutbildad boxare utan även en stenhård fajter när hon behöver slåss tå mot tå. Jag tror absolut på ett titelförsvar och då öppnar sig en verkligt spännande framtid med kanske en match mot norska storstjärnan Cecilia Braekhus.

Skoglund, Yigit och Wallin är betydligt tidigare i sina karriärer även om Skoglund, om han fortsätter att vinna så övertygande som han gjort hittills, närmar sig en riktig titelmatch ganska snabbt. Alla tre är verkligt intressanta talanger som vi kan hoppas mycket av.

Klara Svensson boxas för första gången i mytomspunna Hattersheim.

– Jag har hört så mycket om boxningskvällarna där att jag verkligen ser fram mot det, säger Klara inför kvällen i Karl Eckel Halle.

Hon sätter dock inte sin VM-silvertitel för WBC i lätt weltervikt på spel när hon går upp mot 25-åriga bulgariskan Milena ”Hells Baby” Koleva.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.