The show goes on …

Skoglund-inv-aarhus

Erik Skoglund, till höger, går i kväll upp mot italienaren Lorenzo Di Giacomo i Århus. Foto: Photo Wende

Snart sätter jag mig i bilen för att rulla iväg till Århus och Nordic Fight Night.

Med en märklig känsla. Normalt ser jag alltid fram emot den laddning som det ligger i en stor gala men nu går det inte att få bort Frida Wallberg ur tankarna.

Knockutförlusten mot Diana Prazak och den hjärnblödning slagen orsakade drabbar hela den svenska proffsboxningen och faktiskt all inhemsk kampsport. Debatten kommer att ta fart igen. Längre matcher i Sverige kan vi nog glömma, Fridas skada kom i den åttonde ronden. Alltså under dispenstid från de tolv minuters boning som egentligen är godkända av den svenska regeringen.

Jag skrev om Fridas förlust i Aftonbladet i natt (uppdaterad verisonen är nu utlagd) och konstaterade där att det som hände var en arbetsskada. Frida Wallberg var mycket väl förberedd för sitt jobb och helt medveten om vilka risker hon utsatte sig för.

Proffsboxning är ingen allvarsam lek som en bok hette en gång i tiden. Proffsboxning är ett brutalt men fascinerande yrke.

Vi får förhålla oss till det hur vi vill, var och en efter sina egna värderingar.

Självklart ligger nog de flesta av oss skribenter en dag som denna lågt med epitet som knockoutkung, vilket Erik Skoglund ju etablerat sig som. Och det ser knappast ut att bli en knock även om jag tror att Erik vinner. Di Giacomo är på nergång men är svår att slå ner.

Showen fortsätter alltså som om ingenting har hänt.

Så fungerar idrott. Det sker massor av allvarliga olyckor utan att kommande matcher påverkas.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.