Spelade stallet rysk roulette med Fridas liv?

Hemkommen från Århus plöjer jag sajter i mobilen, på webben och lusläser kvällstidningarnas pappersupplagor.

Först blir jag jätteglad för den här artikeln, men en formulering i slutet skapar en gnagande tanke i huvudet på mig och när jag sedan i Aftonbladets papperstidning läser detta skakar jag till av först oro och sedan ilska.

Är sanningen att hon drabades av en hjärnskakning under träningslägret har Frida och hennes stall spelat rysk roulette med hennes liv.

Hjärnskakning och boxning är två ord som tillsammans skriker ut en varningsignal högre än alla tsunamisystem tillsammans i Stilla havet.

Hur liten en hjärnskakning än är så är den livsfarlig om man ska gå upp i en ring och möta någon vars enda tanke är att slå en själv i huvudet så ofta och så hårt denne någon någonsin kan.

En andra skakning är förödande och då behövs inte någon exceptionellt hård träff för att den ska kunna förstöra en människas liv för all framtid eller till och med ända det på plats.

Jag hoppas innerligt att varken Frida själv eller hennes medhjälpare mörkade en hjärnskakning och tog en kalkylerad vanvettig risk för att kunna casha in på de kommande stormatcher ett titelförsvar hade inneburit.

Gjorde man det spelade man en cyniskt galen rysk roulette med Fridas liv.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.