Guldhopp i den svenska EM-truppen

 • Johanna Rydberg, Helsingborg, har ett guld från senaste EM i thaiboxning.

  Nu tar hon sats för att försvara sitt guld i EM som den här gången  går i Portugal (23-29 juli). Ett annat guldkort är världsmästaren Lina Akhtar Länsberg.

  Även Jennifer Österlin, som tog EM-guld senast, är en stark kandidat till den ädlaste medaljen. Plus då den regerande världsmästaren Elina Nilsson. Mitt tips är att Sverige blir bästa nation på damsidan.

  – Min plan är givetvis att försvara mitt EM-guld. Jag satsar fullt ut. jag vet i dagsläget inte vilka som kommer vara med i min viktklass från de andra länderna. Men jag är sugen på revansch mot Rysslands Oksana Kizneova som jag förlorade VM-semin i fjor med (2-3), säger Johanna Rydberg till Mr Ringside.

  Här är truppen.

  -51 Johanna Rydberg Helsingborg MT
  -54 Sofia Olofsson Slagskeppet
  – 57 Linnea Larsson Varberg
  -63,5 Lina Länsberg Göteborg MT
  -67 Jennifer Österlin Fighter MT
  -71 Elina Nilsson Fighter MT

  Herr A-klass
  -51 Giang Hoang FG Borås
  – 54 Viet Hoang FG Borås
  -60 Hamza Bougmza Rinkeby MT
  -75 Johan Herö Halmstad MT
  – 81 Yassin Bensenouci Vallentuna BC
  +91 Simon Ogolla Vallentuna BC

  Herr B- klass
  -63,5 William Wisen Stockholm MT

  Junior
  -60 Stellan Kok Hermansson Halmstad MT
  -63,5 Elias Lindbäck Haga KF

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.