Njut av årets bästa högtid

Midsommarafton.

För mig är det årets bästa högtid.

Jag tänker inte så mycket på sill och nubbe, även om det kanske blir lite så i dag.

Det är ljuset  från himlen, doften av jordgubbar och blommor och barnskratt som får mig att må extra bra.

Inte ens hotet om blixtar och dunder kan få mig ur balans.

Egentligen borde Sverige ha den här dagen som nationaldag.

I går var det årets varmaste dag. Här nere i södra Skåne hade v i 27-28 grader i skuggan. I Höllviken, Kämpinge-bukten, nådde vattentempen upp till 22 grader. Behöver jag säga att jag njöt när jag kastade mig i havet?

I mitt förra inlägg skrev jag om Klara Svensson. Hon är född och uppvuxen ett par kilometer från där jag bor. Jag har följt Klara sen hon var 14 år. Därför känns det lite extra inombords när hon tar seger på seger i proffsringen.

Förr i tiden var sommaren en död period när det gällde boxning, ja allt kampsport.

Numera kampsport en året-runt-sport.

Mikaela Laurén boxas den 13 juli om WBO-titeln mot Christina Hammer. I Dresden, Tyskland. I slutet av juli går thaiboxnings-EM i Portugal. Troligen försvarar  Klara Svensson sin silverbältetsfight i augusti i Rumänien. Under hela sommaren sliter, svettas och stönar killar och tjejer för att komma i form till höstens tävlingar.

Jag och kollega Stefan ska be att få önska alla en Glad Midsommar. Njut av dagen.

Självfallet håller Mr Ringside koll på det hetaste inom kampsportsvärlden, även om stora delar av Sverige står stilla.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.