Världens bäste har alltid samma kvaliteter

Såg hyllningsvideon till Anderson Silva som världens bäste MMA-fajter genom tiderna och tänkte då på hur lika världens absolut bästa är i alla idrotter.

Den absolut första parallellen jag drar är självklart likheterna mellan Anderson Silvas uppträdande i oktagonen och Muhammad Alis kaxiga uppträdande i boxningsringen. Båda lever/levde på sin självklara arrogans skapad av en fantastisk balans i allt de gör.

Kika på Anderson Silva här:

Visst är det mycket Ali?

Men det är kanske lika mycket Zlatan Ibrahimovic eller Henke Larsson?

Två svenska fotbollsspelare med perfekt kroppskontroll i alla lägen. Det som ofta kallas spelsinne i bollsporter är så komplexa saker att de vore omöjliga att utföra utan perfekt kroppskontroll. Lika lite som Anderson Silva, Jon Jones eller Alexander Gustafsson skulle kunna vinna matcher utan tajming i det de gör med händer, fötter och hela kroppen.

När man vet att man har perfekt balans i sin kropp får man dessutom det självförtroende man måste ha för att lyckas som kampsportare eller elitidrottare överhuvudtaget.

Fast Anderson Silva kanske missuppfattar sin storhet en aning i den här skönt självironiska videon där han får stryk av världens genom tiderna bäste fotbollsspelare:

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.